Saudo Arabijoje renkamas „Misteris kupranugaris“

Į grožio konkursą pretendentai atrenkami pagal tam tikrus reikalavimus, kurie yra patvirtinti visame pasaulyje. Tik šį kartą yra viena išimtis: konkurso dalyviai kupranugariai.

Šią savaitę Saudo Arabijos Qahtani genties klajokliai priėmė parados „patys gražiausi kupranugariai” dalyvius. Šioje šalyje labai griežti islamiškieji įstatymai ir tradicijos – jų moterys neturi teisės dalyvauti grožio konkursuose, todėl juose dalyvauja gyvūnai. Konkurso organizatorius teigia, kad Libaniečiai turi „Mis Libanas”, o Saudo Arabija turi savo „Misterį kupranugarį”. Šio konkurso svarba ta, kad jis padeda išsaugoti šių gyvūnų veislę. Konkurse dalyvauja daugiau kaip 250 šeimininkų ir apie 1500 kupranugarių.

Į renginį susirenka minia smalsuolių, kad pažiūrėtų į konkurso dalyvius. Kol žiuri vertina dalyvius, beduinai dainuoja dainas, raminančias gyvūnus ir giriančias turtą.

Kupranugariai skirstomi į keturias rūšis: juodus, baltus, tamsiai rudus ir šviesiai rudus su juodais pečiais. Pagal konkurso reikalavimus, nosis turi būti ilga ir nukarusi, ausys atkritusios atgal, kaklas ilgas, o kupra – aukšta ir kiek pasvirusi atgal, teigia vienas iš organizatorių.

Arabų kalboje yra net 40 žodžių, apibūdinančių šiuos gyvūnus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.