Turtuolių puotos – draugams stebinti

Kad nustebintų būrelį draugų, turtuoliai pinigų netaupo.

Jubiliejus, vestuves ar net paprastus gimtadienius pasiturintys klaipėdiečiai kasmet švenčia vis audringiau ir išradingiau. Pasisėdėjimus restoranuose pakeitė prabangios šventės užmiesčio vilose, kuriose už tūkstantinius honorarus dainuoja garsiausi atlikėjai, liejasi brangiausių gėrimų upės, dangų nušviečia įspūdingi fejerverkai.

Vos dvidešimčiai svečių surengta šventė jos šeimininkui gali atsieiti iki 60 tūkstančių litų, kurie išleidžiami ne tik maistui, gėrimams, dainininkų ir magų pasirodymams, bet ir kviestinių svečių atlyginimams.

Girdėta, kad už konkretų mokestį asmeninėje šventėje apsilanko ne tik šou verslo atstovai, bet ir politikai.

Slepiasi miškuose

Turtingi klaipėdiečiai kasmet reikalauja vis įdomesnių pramogų, net neatsižvelgdami į tai, kiek vienas prabangus vakaras jiems gali kainuoti.

Tai patvirtino kone du dešimtmečius renginius organizuojantis jų vedėjas klaipėdietis Giedrius Gustas.

Jis pasakojo, kad asmeninės šventės dažnai rengiamos užmiestyje, miškuose pasislėpusiose sodybose, kad niekas nematytų ir netrukdytų.

Savo svečiams šeimininkai negaili nieko: nei prabangiausių konjakų, kurie patiekiami be jokios pompastikos, nei brangiausių dainininkų, nei pirotechnikos.

„Teko matyti tokių fejerverkų, prieš kuriuos Jūros šventės fejerverkai atrodytų lyg petardos. Maistas taip pat būna gurmaniškas, tik apmaudu, kad reta Klaipėdos maitinimo įstaiga apsiima vykdyti užsakovų reikalavimus. Žmonės pasiruošę daug mokėti, bet virėjams ir konditeriams trūksta patirties”, – aiškino renginių režisierius.

R.Cicino dar nekvietė

Anot G.Gusto, prabangiausiai švenčiami jubiliejai, kiek kukliau – vestuvės.

Jubiliejams esą užsakoma sudėtinė programa, kurioje vienas po kito pasirodo žinomi dainininkai, iliuzionistai, parodijų meistrai, cirkininkai, striptizo ir pramoginių šokių šokėjai. Vakarą neretai vainikuoja fejerverkai.

Vestuvėms paprastai samdoma viena ryški scenos žvaigždė. Žinomo dainininko pasirodymas laikomas vakaro vinimi. Už didesnį nei įprasta honorarą mažam žmonių skaičiui sutinka koncertuoti Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Violeta Riaubiškytė, kurią pastaruoju metu klaipėdiečių baliuose galima sutikti vis dažniau.

Visoje Lietuvoje renginius vedantis G.Gustas tikino, kad klaipėdiečių šventėse jam teko matyti visko, išskyrus brangiausiai apmokamą atlikėją Rytį Ciciną. Jis privačiuose vakarėliuose koncertuoti sutinka retai.

Draudžia klausinėti

Renginių režisierius teigė, kad turtuolių šventėse retai dalyvauja daugiau kaip penkiasdešimt svečių. Nieko nestebina, kai tokio nedidelei kompanijai skirto renginio sąmata siekia 30-40 tūkstančių litų.

G.Gusto teigimu, dažniausiai audringas šventes užsisako garsūs verslininkai, kartais – visiškai nežinomi žmonės.

„Pasitaiko, kad šventės būna įslaptintos – rengėjams ir vedėjams draudžiama klausinėti solenizantų ir svečių vardų, pavardžių, neleidžiama fotografuoti”, – sakė renginių vedėjas.

Tačiau dauguma užsakovų pageidauja, kad jų šventės vedėjai būtų populiarūs žmonės: dainininkai, aktoriai, humoristai.

G.Gustui dažnai tenka darbuotis drauge su žinomomis aktorėmis Egle Jackaite ir Nijole Narmontaite.

Tradicija renginiui samdytis kviestines žvaigždes Klaipėdos krašto dar nepasiekė, tačiau sostinėje jau įprasta, kad už sutartą honorarą šventėje gali apsilankyti ir vyno pagurkšnoti garsūs žmonės.

Visoje šalyje šventes rengiančios agentūros „Elitaz” interneto svetainėje net skelbiamas tokių žvaigždžių sąrašas. Jame – televizijos laidų vedėja klaipėdietė Gabrielė Bartkutė, laidos „Top-10” vedėja Agnė Jagelavičiūtė, aktorius Vytautas Šapranauskas, vakarėlių liūtė Agnė Armoškaitė-Šemberienė. Užsakovai esą gali prisikviesti net politiku tapusį „gelbėtoją” Gediminą Jaunių. Kviestinių svečių honorarų dydžiai slepiami.

Tampa įnoringesni

Ne pirmus metus renginius organizuojanti agentūros „Šou akademija” vadovė ir savininkė Ingrida Simonavičiūtė teigė, kad „išnuomoti” svečiai – vilniečių atradimas, kuris Klaipėdoje dar nėra paplitęs.

„Vieni nori, kad šventėje dalyvautų garsenybės, kiti kaip tik vengia žinomų veidų. Pastaruosius dvejus metus užsakovai vis daugiau dėmesio kreipia į šventės scenarijų. Juos sunku nustebinti, todėl mums tenka pasukti galvas, kaip renginį paversti išskirtine švente”, – sakė I.Simonavičiūtė.

Renginių organizatorė neslėpė, kad už ypatingą šventę klaipėdiečiai pasiruošę mokėti paprastiems žmonėms kosminėmis atrodančias sumas.

„Balius dvidešimčiai žmonių už 60 tūkstančių litų – normalu. Vienam svečiui palinksminti skiriama iki penkių tūkstančių litų”, – sakė ji.

Lyg gydytojai

Šventės sąmatą išpučia ne tik išlaidos neregėtoms vaišėms, bet ir atlikėjų honorarai.

Dažnai pajūrio turtuolių šventėse dalyvaujantis magijos teatras „DiArchy” prašo nuo pusketvirto tūkstančio litų, populiarūs dainininkai už programą reikalauja 4-5 tūkstančių litų. Šie honorarai gerokai viršija tuos, kurių atlikėjai prašo už dalyvavimą viešose šventėse, koncertuose.

I.Simonavičiūtė pasakojo, kad Klaipėdoje itin laukiami abiejų realybės šou „Kelias į žvaigždes” dalyviai – Merūnas, Radžis, Vudis. Jiems už pasirodymą mokami tokie pat honorarai, kaip ir scenos senbuviams.

„Šou akademijos” vadovės nestebina, kad pinigų turintys klaipėdiečiai pratinasi švęsti iš peties. I.Simonavičiūtė sakė, kad jos agentūra turi nuolatinių klientų, kurie per metus paprašo surengti net po kelias šeimos šventes – nuo prabangių krikštynų iki audringo, kelias dešimtis tūkstančių litų kainuojančio gimtadienio.

„Esame beveik šeimos gydytojai”, – juokėsi renginių organizatorė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.