„Vyrai baltais sijonais“ Domino teatre

Gegužės 10 d. 19 h Domino teatras (Savanorių pr. 7, „Coca-Cola Plaza” kino centre) vėl atveria duris „Gyčio Ivanausko teatro” mylėtojams. Šįkart žiūrovai naujoje Domino teatro erdvėje turės galimybę išvysti GIT spektaklį „Vyrai baltais sijonais”.

„Vyrai baltais sijonais”- tai antrasis, pelnęs dideles žiūrovų simpatijas, jauno teatro spektaklis, kuris taps paskutiniuoju GIT pasirodymu Domino teatre šį sezoną. Vis šiltėjant orams bei teatro sezonui artėjant į pabaigą šis spektaklis yra puikiausias užtaisas ne tik dar labiau praskaidrinti pavasarišką nuotaiką, bet ir pamažu ruoštis kito sezono naujovėms. „Nėra tinkamesnio laiko kaip dabar palepinti mūsų teatro mylėtojus būtent Lietuvoje paskutiniaisiais šiame sezone mūsų pasirodymais, nes jau artimiausiu metu teatro spektakliai bus pradėti rodyti tik užsienio gastrolių metu”- teigia Gytis Ivanauskas. Jau gegužės pabaigoje „Vyrai baltais sijonais” planuojamas parodyti Kroatijoje vykstančiame jubiliejiniame teatro festivalyje FAKI 10.

„Vyrai baltais sijonais”- tai vienos dalies šokio spektaklis, sukurtas pagal Mike Galasso muziką iš kino filmo „Meilės laukimas”. Spektaklyje prieš žiūrovo akis iškyla paradoksalios, atviros ar specialiai infantilios scenelės, kuriose myli, konkuruoja, trokšta dėmesio ir šilumos ne vyrai ir ne moterys, o tiesiog žmonės. Čia laužomi nusistovėję stereotipai, kas yra „vyriška”, o kas- „moteriška”, žiūrovas kviečiamas pažvelgti į tai visiškai kitomis akimis. Sijonai čia pasirinkti daugiau kaip forma, sprendimas – iš samurajiško rūbo galintis virsti koketišku sijonėliu, kurį kilstelėjus, žiūrovai išvysta žavią, gauruotą… vyrišką koją.

Tai- santykių spektaklis, kupinas meilės, žmogiškųjų jausmų, tačiau čia nesistengiama idealizuoti ar dramatizuoti nei meilės, nei santykių, nei juo labiau pačių žmonių. Sąmoningai žiūrima į žmogų žmogaus akimis. Žmogus, ne aktorius, pasakoja žmogui, o ne žiūrovui, nes tai nėra istorijos atsitinkančios su kažkuo kitu. Tai – istorijos, kurios atsitinka su mumis stovinčiais scenoje ar sėdinčiais žiūrovų salėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.