Socdemų taryba dėl A.Paleckio likimo partijoje turėtų apsispręsti gegužės viduryje

Socialdemokratų partijos (LSDP) taryba dėl Vilniaus kairiųjų lyderio ir naujojo sostinės mero pavaduotojo Algirdo Paleckio tolesnio likimo partijoje turėtų apsispręsti gegužės viduryje.
Penktadienio vakarą renkasi LSDP prezidiumas, kuris žada partijos tarybai paruošti nutarimo projektus minėtuoju klausimu.

Tai BNS pranešė partijos pirmininko pavaduotojas Vytenis Andriukaitis.

„Šįvakar renkasi prezidiumas, jame apsikeisime nuomonėmis dėl A.Paleckio elgesio, žadame priimti ir nutarimo projektus šiuo klausimu, kuriuos teiksime partijos tarybai, nes tik ji gali tarti galutinį žodį dėl A.Paleckio tolimesnio likimo partijoje. Taryba planuojame, kad rinksis gegužės 12-ąją”, – BNS sakė V.Andriukaitis.

Trečiadienį LSDP etikos sargai partijos tarybai ir prezidiumui rekomendavo A.Paleckį pašalinti iš partijos už jos autoriteto menkinimą ir partiečių supriešinimą.

Pats Vilniaus socdemų lyderis A.Paleckis galimą jo išmetimą iš partijos sieja su šeštadienį vyksiančiais sostinės skyriaus vadovybės rinkimais.

Derybų dėl Vilniaus valdžios metu A.Paleckis prieštaraudamas partijos vadovybės nuomonei, tačiau turėjęs Vilniaus skyriaus pritarimą, sudarė valdančiąją koaliciją su nušalintojo prezidento Rolando Pakso partija „Tvarka ir teisingumas” ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), taip atverdamas kelia į merus liberaldemokratui Juozui Imbrasui. Pats A.Paleckis gavo mero pavaduotojo kėdę, o į savivaldybės administracijos direktoriaus postą delegavo savo šalininką 28-erių Gintautą Palucką.

Dalis socdemų svarsto, jog A.Paleckis linko prie R.Pakso vadovaujamos partijos, nes esą jam pažadėta pirmoji vieta liberaldemokratų sąraše per 2008-aisiais vyksiančius rinkimus į Seimą.

Pats A.Paleckis kategoriškai neigia tokią prielaidą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.