Jūsų plaukai po gimdymo

Visos pagimdžiusios mamos pajunta, jog plaukai krenta kur kas labiau nei anksčiau, tačiau vienoms jie gali slinkti stipriau negu kitoms.

Štai kodėl tai nutinka. Nėštumo metu dėl hormonų lygio pokyčių jūsų plaukai ilgiau išlieka poilsio fazėje, todėl kasdien jų iškrenta mažiau. Galbūt pastebėjote, kad jūsų plaukai atrodė storesni, nei anksčiau. Pagimdžius, kai hormonų lygis nusistovi, dažniausiai apie 12 savaičių po gimdymo, daugiau plaukų pereina į slinkimo fazę. Neretai mamos net sunerimsta dėl saujomis slenkančių plaukų.

Paprastai iškrenta apie 100 – 125 plaukai per dieną, tačiau po gimdymo per dieną gali iškristi apie 500 plaukų. Tai gali kelti nerimą, tačiau pasistenkite nesijaudinti, jūs neprapliksite.

Dėl plaukų kritimo mažai ką galite padaryti, kaip tik būti kantri. Plaukų slinkimas labiausiai būna pastebimas trenkant galvą arba šukuojant plaukus, todėl galite pastebėti, kad rečiau trenkant galvą arba leidžiant savo plaukams išdžiūti natūraliai, užuot šukavus ar džiovinus džiovintuvu, padeda sulėtinti slinkimą.

Kita vertus, bet kokiu atveju tie plaukai iškris, o jums gali labiau patikti, jei jie tai padarys, tik jums matant. Reguliarus galvos trinkimas ir šukavimasis gali padėti išvengti plaukų kritimo visą dieną, paliekant paskui jus šleifą. Jei jaučiate, kad jūsų plaukai pasidarė pernelyg ploni, išmėginkite plaukų apimtį didinantį šampūną.

Kai slinkimo fazė baigsis, ties kaktos plaukų linija pastebėsite augančius naujus mažus plaukelius. Kirpčiukai gali puikiai užmaskuoti šiuos nedidelius kuokštelius, kol jie užaugs.

Po maždaug 6 mėnesių jūsų plaukų apimtis turėtų būti panaši į tą, kuri buvo prieš nėštumą, tačiau galite pasikeisti plaukų tekstūra, nes jie nebebus visiškai tokie pat. Jie gali labiau banguotis arba būti tiesesni, būti sausesni arba riebesni nei prieš nėštumą. Greičiausiai taip atsitiko dėl hormonų suirutės, kurią patyrėte.

Jei plaukų kritimas nemažėja ir jums toliau slenka daugybė plaukų po 6 mėnesių pagimdžius, pasikonsultuokite su dermatologu. Tai gali būti ženklas, kad jums trūksta geležies, kas neretai atsitinka mamoms.

Parengta pagal www.babycenter.com publikacijas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.