Pražūtingi savaitgalių gaisrai

Ugniagesiai su nerimu laukia ilgo šventinio savaitgalio, nes kaip rodo kelerių metų gaisrų statistika, laisvadieniais, o ypač švenčių dienomis, gaisruose žūsta daugiausia žmonių. Šie metai, deja, su kaupu tai patvirtina. Prisiminkime kovo 11-osios rytmetį kilusį gaisrą Vilniuje, Žirmūnų gatvės daugiabučiame name, kurio metu žuvo net 6 žmonės, o daugiau kaip 20 gyventojų buvo traumuota. Iš viso per tą šventinį savaitgalį gaisruose žuvo 10 žmonių. Per vėliau sekusius keturis Velykų laisvadienius gaisrai pasiglemžė net 11 gyvybių, tarp jų ir 3 vaikų. Pagrindinės tokių gaisrų priežastys – neatsargus rūkymas ir elgesys su ugnimi, dažniausiai apsvaigus nuo alkoholio. Dar viena skaudžių nelaimių priežastis – palikti be priežiūros mažamečiai vaikai. Kaip rodo statistika, daugiausia žmonių žūsta nakties metu, nors daugiausia jų kyla vakare tarp 18 – 22 valandos. Šiemet liepsnose ir dūmuose jau žuvo 132 žmonės.
Informuodamas apie šiuos faktus, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas nori atkreipti visuomenės dėmesį į augantį žūstančiųjų gaisruose skaičių bei tokių nelaimių priežastis ir prašo gyventojų atsargiau elgtis su ugnimi, nerūkyti lovose, nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų. Tuo pačiu norime įspėti, kad daugelio gaisrų pasekmės būna ypač skaudžios ir dėl pavėluoto ugniagesių gelbėtojų iškvietimo, todėl tik pastebėję gaisrą, nedelsdami skambinkite ugniagesiams.

Kad išvengtume skaudžių padarinių, būtinas ir pačių gyventojų sąmoningumas bei atsakomybės jausmas. Tad jeigu rūpinatės savo saugumu, bet nesate tikri, ar jūsų būstas saugus, kreipkitės į savo miesto ar rajono priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Atvykęs inspektorius patars, ką ir kaip geriau sutvarkyti, kad išvengti nelaimės. Galime konstatuoti, kad po pastarųjų tragiškų gaisrų visuomenė neliko abejinga ir tokių pagalbos prašymų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos sulaukia vis daugiau. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas perspėja gyventojus, kad užkrauti evakuacijos keliai ir išėjimai gaisro metu gali sukelti grėsmę jūsų gyvybei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.