Dokumentinio filmo „Vaikai iš Debesų” premjera Rusijoje

Dokumentinio filmo „Vaikai iš Debesų” režisierė Natalija Ju bei filmo prodiuserė Živilė Šimkienė pirmadienį išvyko į Maskvą, kur ilgai laukta šio dokumentinio filmo premjera Rusijoje.

Ketvirtadienį, balandžio 26 dieną, 18 valandą filmas bus pristatytas Maskvos „Solženiceno” kino centre. Po poros dienų, balandžio 30 dieną, „Vaikai iš Debesų” bus parodytas Udmurtijos sostinėje Iževske, o gegužės 2 dieną garsiajame bei tiesiogiai su filmu susijusiame Debiosų kaime Udmurtijoje.

Deja, dėl tam tikrų aplinkybių ne visi filmo kūrėjai galėjo vykti į filmo premjerą Rusijoje, tačiau nepaisant to, net ir likę Lietuvoje, jie filmui linki kuo didesnio pasisekimo. O filmo režisierė bei prodiuserė tikisi, jog pavyks puikiai atstovauti visą kūrybinę komandą.

„Vaikai iš Debesų” – tai istorija apie neįtikėtiną karo metais augusių vaikų likimą. Karo metais Lietuvos stovyklose atostogavę vaikai, traukiniais buvo išvežti į į Rusijos gilumą. Jie atsidūrė Udmurtijos Respublikos kaimelyje lietuvišku pavadinimu „Debiosy”.

Šie be žinios dingę vaikai keletą metų gyveno „Debiosuose”, globojami vietos gyventojų. Lietuvių vaikams buvo įkurta ir lietuvių mokykla. Grįžusių į Lietuvą vaikų likimai susiklostė įvairiai. Kaime, kartu su kitais „Debesų” kaimo vaikais buvo ir aktoriaus Sauliaus Sipario motina aktorė Marytė Rasteikaitė, rašytojas Mykolas Sluckis, mokslų daktaras Rimvydas Sidaravičius, dailininkė Marytė Mačkielienė, politikas Mykolas Burokevičius ir dar daugelis kitų.

Filmo premjera Lietuvoje įvyko lapkričio 23 dieną, Vilniaus kino centre „Forum Cinemas”. Filmas „Vaikai iš Debesų” buvo pakviestas svečio teisėmis atidaryti studentiškų filmų festivalį „Kino minos”. Po premjeros filmas taip pat buvo dar rodytas kaimyninėje Latvijoje, kur susilaukė labai gerų ir šiltų įvertinimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.