Kauno meras turi ir ketvirtą pavaduotoją

Abejonės dėl praeities ryšių su skandalingai pagarsėjusiu bankininku nesutrukdė socialdemokratui Steponui Vaičikauskui tapti ketvirtuoju Kauno vicemeru

Liepą 52-ąjį gimtadienį švęsiantis Steponas Vaičikauskas jau prieš vakarykštį balsavimą Kauno taryboje neabejojo tapsiantis ketvirtuoju miesto vicemeru. Socialdemokratas ne kartą viešuose komerciniuose renginiuose ar susitikimuose jų dalyviams leido suprasti atstovaujantis naujajai Kauno valdžiai. Nuo šiol jis – oficialus miesto mero pavaduotojas.

Būsiąs reiklus

„Darbas bus sunkus ir sudėtingas, nes man patikėtos sritys – savivaldybės turto ir statybų priežiūra, miesto ūkis, energetika, aplinkos kokybės gerinimas ir apsauga. Man šis darbas prie širdies. Manau, kad sritys, kurias kuruosiu, turės būti aukštesnio lygio nei iki šiol”, – vakar sakė S.Vaičikauskas. Jis pareiškė, kad reikalaus iš pavaldinių atsakomybės už aplaidumą, pasisakys už atvirumą ir skaidrumą. S.Vaičikauskui susidaręs įspūdis, kad miesto ūkyje ir energetikoje yra daug netvarkos ir maža kompetencijos.

Mokesčių mokėtojams ketvirtasis vicemeras per metus kainuos per 55 tūkst. litų. Pagal iki šiol galiojusį miesto tarybos reglamentą Kaunui pakako trijų mero pavaduotojų, tačiau socialdemokratams parėmus Sėkmės koaliciją jie išsikovojo ir itin aukštą postą.

Tačiau lieka neaišku, kodėl jis atiteko būtent S.Vaičikauskui.

Tarpusavio kova

Neoficialiai kalbama, kad deleguoti S.Vaičikauską į vicemerus pasiūlė su dabartiniu Kauno socialdemokratų vedlio Gintauto Labanausko bloku konfliktuojantys Seimo narės Birutės Vėsaitės palaikomi miesto socdemai.

S.Vaičikauskas minimas ir kaip rimtas G.Labanausko konkurentas kovojant dėl vadovavimo partijos skyriui. Mūšis dėl Kauno socialdemokratų lyderio kėdės vyks ateinantį šeštadienį.

G.Labanauskas teigia labai vertinantis kolegos patirtį ir verslo gebėjimus, o apie abejonių keliančią jo praeitį nieko iki šiol negirdėjęs.

Kratosi šešėlio

S.Vaičikausko praeitis vakar neužkliuvo ir Kauno tarybos nariams. Manoma, kad taip nutiko dėl politinės situacijos, kai stabilios daugumos būtinybė nugali visus kitus interesus.

„Žinoma, nėra gerai, kad einantis į tokį aukštą postą žmogus turi praeities šleifą, tačiau negaliu pasakyti, ar tai gali trukdyti jo veiklai taryboje. Mažai jį pažįstu”, – sakė savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininkas Stasys Žirgulis.

Pirmą kadenciją Kauno taryboje pradėjęs S.Vaičikauskas prieš maždaug 12 metų buvo siejamas su prieštaringai vertinamu, už finansinius nusikaltimus nuteistu bankininku Robertu Preikšu. S.Vaičikauskas buvo R.Preikšo pavaduotojas, vėliau vietoj jo tapo Lietuvos taupomojo banko (LTB) tarybos pirmininku.

Vakar paklaustas apie praeities šešėlius S.Vaičikauskas atsakė: „Su R.Preikšo reikalais nieko bendra neturėjau. Vyriausybei neleidus privatizuoti LTB jis kaltino mane ir grasino susidoroti, todėl turėjau prašyti apsaugos”, – teigė ketvirtasis Kauno vicemeras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Kauno meras turi ir ketvirtą pavaduotoją"

  1. Juozapas

    Savivaldybės po šių rinkimų stiprinamos 4 ar penkiais įvairių sričių ” kuruotojais”.Pinigų pakankamai,reikia įsisavinti ES paramą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.