Kontroliuos interneto teikėjus

Nauja Antipiratinės veiklos asociacija, vienijanti muzikos, žaidimų ir filmų leidybos bendroves, planuoja ginti intelektinės nuosavybės teises šalies vidaus rinkoje ir elektroninėje erdvėje. Asociacija jau susitarė su TEO LT, AB, tad artimiausiu metu bus pradėtos naikinti nelegalios laikmenos, esančios šios bendrovės serveriuose, rašo „Verslo žinios”.

Antipiratinės veiklos asociacija (ANVA) taip pat derasi su kabelinių televizijų, interneto ir ryšio paslaugas teikiančiomis bendrovėmis dėl jų serverių kontrolės. Gavusi prieigą, asociacija planuoja naikinti dideliais kiekiais neteisėtai platinamus filmus ir muzikos kūrinius.

Pasak Vyto Simanavičiaus, ANVA pirmininko, „mes norime, kad neteisėtą veiklą vykdantys asmenys ją nutrauktų ir atlygintų autoriams bei gamintojams padarytą žalą, o jei to padaryti nepavyktų, sieksime žalos atlyginimo per teismą”. Jo teigimu, anksčiau gyvavusi Lietuvos muzikos industrijos asociacija daugiau rūpinosi muzikos leidėjais, o ANVA planuoja apimti visas sritis, taip pat ir kovą su piratavimu internete.

„Susitarėme su TEO LT dėl prieigos prie jų turimų bylų serverio. Bendrovės administratoriai trins neteisėtas muzikos, filmų ir žaidimų kūrinių kopijas”, – sakė V. Simanavičius.

Kol kas ANVA planuoja bausti pačius stambiausiais nelegalių įrašų platintojus internete, o smulkesnius tik įspėti, kad jie užsiima nelegalia veikla. V. Simanavičiaus skaičiavimais, Lietuvoje informacijos keitimosi serveriais naudojasi apie 100 000 vartotojų, iš jų vienas per mėnesį parsisiunčia vidutiniškai apie 5 filmus.

ANVA pasirašė bendradarbiavimo sutartį ir su Policijos departamentu. Asociacija bei policijos įstaigos bendradarbiaus intelektinės nuosavybės teisių pažeidimų prevencijos, atskleidimo ir tyrimo srityse.

Pasak „Verslo žinių”, šiuo metu asociacijos nariai yra UAB „ACME”, „Akelotė ir Ko”, „Videolyderis”, „Prioro įrašų grupė”, „Prior musica”, „Baltic Optical Disc”, „Sanalaita”, Latvijos kompanija SIA „DVD Express”, „Forum cinemas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.