Klaipėdiečiai rūšiuoti atliekų neskuba

Rūšiuoti atliekas ryžtasi dar nedaug klaipėdiečių.

Daugelyje daugiabučių kiemų nėra tam skirtų specialių konteinerių. Vežėjai tvirtina, kad gyventojai nėra skatinami tai daryti.

„Apie tai, kad atliekas reikėtų rūšiuoti, kalbama jau daugiau nei metus. Reklaminiai klipai rodomi net autobusuose, skelbiama per radiją ir televiziją. Jeigu gyventojai pageidauja pastatyti daugiau konteinerių, jie turi kreiptis į namą administruojančią bendrovę. Pagal patvirtintas naujas taisykles visa atsakomybė tenka atliekų vežėjui”, – aiškino savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė.

Bendrovių „Buitis be rūpesčių” ir „Vingio valdos” administruojamų namų teritorijose specialūs rūšiavimo konteineriai pastatyti tik šešiose vietose. Tačiau gyventojai dėl to nesiskundžia.

„Pretenzijų neteko girdėti. Gyventojams, matyt, patogiau atliekas mesti į bendrus konteinerius. Opesnė problema – devynaukščiuose dar esančios atliekų šachtos, kurias artimiausiu metu ketiname užvirinti. Dar likę daugiau kaip trisdešimt tokių šachtų, kur šiukšlės verčiamos bet kaip”, – sakė bendrovės „Buitis be rūpesčių” direktorė Birutė Jevdokimenko.

Atliekas surenkančios ir rūšiuojančios bendrovės „Ecoservice” vadybininkas Andrius Pocius įsitikinęs, kad gyventojus reikėtų labiau motyvuoti. Nors klaipėdiečiai dažnai skambina, prašydami pastatyti daugiau konteinerių, vežėjui naudos iš to maža.

„Konteineriai turėtų stovėti prie kiekvieno daugiabučio. Tačiau mes vieni nepajėgūs tuo pasirūpinti. Atliekų išvežimas ir perdirbimas brangiai kainuoja. Valdžios indėlis galėtų būti svaresnis”, – teigė A.Pocius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.