Pirmąjį šių metų ketvirtį pramonės produkcijos pagaminta 1,0 procento mažiau

Pirmąjį šių metų ketvirtį visa šalies pramonės produkcija sumažėjo 1,0 procento. Kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos produkcija per tą patį laikotarpį padidėjo 0,4 procento, eliminavus darbo dienų skaičiaus įtaką, 1,5 procento. Kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos (be rafinuotų naftos produktų gamybos) produkcija padidėjo 15,5 procento.

Pramonės produkcijos pokyčiai

2007 m. kovo mėn., palyginti su 2006 m. kovo mėn., visa pramonės produkcija sumažėjo 4,8 procento. Produkcijos sumažėjimui darbo dienų skaičius įtakos neturėjo. Kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos produkcija per tą patį laikotarpį sumažėjo 3,4 procento, eliminavus darbo dienų skaičiaus įtaką, 1,3 procento. Kasybos ir karjerų eksploatavimo bei apdirbamosios gamybos (be rafinuotų naftos produktų gamybos) produkcija padidėjo 11,3 procento.

Statistikos departamento duomenimis, 2007 m. kovo mėn., palyginti su vasario mėn., visa pramonės produkcija padidėjo 8,6 procento, eliminavus sezono įtaką, sumažėjo 0,3 procento. Kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos produkcija padidėjo 14,8 procento, eliminavus sezono įtaką, padidėjo 2,8 procento. Kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos (be rafinuotų naftos produktų gamybos) produkcija padidėjo 18,2 procento, eliminavus sezono įtaką, padidėjo 3,5 procento. Per tą patį laikotarpį produkcijos apimtis padidėjo tokių veiklos rūšių įmonėse: variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių gamybos – 51,5 procento, kitos transporto įrangos gamybos – 41,8 procento, guminių ir plastikinių dirbinių gamybos – 33,5 procento, kitų nemetalo mineralinių produktų gamybos – 29,3 procento, elektros mašinų ir aparatūros gamybos – 27,5 procent! o, medicinos, tiksliųjų ir optinių prietaisų gamybos – 27,2 procento, metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, gamybos – 23,2 procento, medienos ir medinių dirbinių gamybos (išskyrus baldus) – 20,7 procento.

Pramonės produkcijos pokyčiai

Pirmąjį šių metų ketvirtį kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos pardavimo ir paslaugų dalis ne Lietuvos rinkoje sumažėjo 6,8 procentinio punkto ir sudarė 56,6 procento, Lietuvos rinkoje sudarė 43,4 procento.

2007 m. sausio–kovo mėn., palyginti su 2006 m. sausio–kovo mėn., produkcijos pardavimo ir paslaugų dalis ne Lietuvos rinkoje sumažėjo rafinuotų naftos produktų gamybos įmonėse 17,6 procentinio punkto ir sudarė 65,4 procento, pagrindinių metalų gamybos įmonėse – 16,5 procentinio punkto ir sudarė 57,1 procento, odos ir odos dirbinių gamybos įmonėse – 12,5 procentinio punkto ir sudarė 51,5 procento, elektros mašinų ir aparatūros gamybos įmonėse – 3,4 procentinio punkto ir sudarė 75,5 procento, medienos ir medinių dirbinių gamybos (išskyrus baldus) įmonėse – 2,6 procentinio punkto ir sudarė 63,4 procento, baldų gamybos; kitos, niekur kitur nepriskirtos, gamybos įmonėse – 1,6 procentinio punkto ir sudarė 55,3 procento, radijo, televizijos ir ryšių įrangos bei aparatūros gamybos įmonėse – 1,6 procentinio punkto ir sudarė 78,2 procento.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.