Prašoma išviešinti VSD pažymą, kurioje užfiksuotas J.Razmos ir A.Petrusevičiaus susitikimas

Tėvynės sąjunga (konservatoriai) prašo Seimo pirmininko Viktoro Muntiano išviešinti saugumo pažymą, dėl kurios partijos narys parlamentaras Jurgis Razma gali būti pašalintas iš parlamentinės buvusio savanorio ir saugumiečio Juro Abromavičiaus žūties aplinkybių tyrimo komisijos.

Pasak konservatorių, J.Razma į Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymą yra „įtrauktas tik todėl, kad Martyno Mažvydo bibliotekos kavinėje susitiko su J.Abromavičiaus žūties bylos herojumi Algirdu Petrusevičiumi ir suo juo pasisveikino”.

„Kiek žinome, į minėtą slaptą VSD pažymą dėl analogiškų kontaktų yra įtrauktos ir kai kurių kitų mūsų frakcijos Seime ir partijos narių pavardės, todėl primygtinai prašome Seimo pirmininko išviešinti minėtąją pažymą arba pasiekti, kad ji būtų išviešinta”, – rašome konservatorių lyderio Andriaus Kubiliaus kreipimesi į parlamento vadovą.

Pasak konservatorių, VSD minėtųjų pažymų rengimu bei jų įslaptinimu siekia propagandinių tikslų, kurių realizavime dalyvauja ir kai kurie Seimo nariai, teikiantys pasiūlymus Seimo narį J.Razmą išbraukti iš Seimo komisijos sudėties.

„Neradę kitokių būdų kompromituoti parlamentarus, VSD veikėjai sugebėjo suveikti planelį, kuriame į pažymą būtų įrašyti, neva slapti duomenys apie J.Razmos pasisveikinimą su A.Petrusevičiumi, tada duomenys nunešami į Valstybės gynimo tarybą (VGT), apie juos informuojama visuomenė, tada dubliuojama per Loretos Graužinienės vadovaujamą komisiją, ir liberalcenstristas Rimantas Remeika siūlo J.Razmą pašalinti iš komisijos”, – pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo konservatorė Rasa Juknevičienė.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė Liberalų ir centro sąjungos nario Rimanto Remeikos siūlymui pašalinti J.Razmą iš komisijos, tiriančios J.Abromavičiaus žūties aplinkybes.

Jei Seimas priims minėtąjį siūlymą, J.Razmą turės pakeisti kitas konservatorių frakcijos narys.

Pasak R.Remeikos, J.Razma negali būti objektyvus, nes, „bendravo su galimai prie komisijos tiriamų sprogdinimų prisidėjusiu eksparlamentaru Algirdu Petrusevičiumi”.

Be to, valdančiosios koalicijos frakcijos Seime ketvirtadienį pareiškė, jog J.Abromavičiaus žūties aplinkybių tyrimą vis labiau politizuoja konservatoriai, kurie „gana neatsakingai” komentuoja tebesitęsiančius teisminius procesus.

Seimo valdančios koalicijos frakcijos (Socialdemokratų, Liberalų ir centro sąjungos, Valstiečių liaudininkų ir Pilietinės demokratijos partijos) paprašė Seimo etikos ir procedūrų komisiją ištirti, ar vieši J.Razmos ir R.Juknevičienės komentarai nepažeidžia parlamentarų etikos normų.

2006-ųjų rudenį sudaryta laikinoji komisija tyrimo išvadas turėtų paskelbti iki birželio 1-osios.

J.Abromavičius žuvo 1997 metų sausio 31-ąją Kaune, susprogdinus jo automobilį.

Generalinė prokuratūra ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad sprogmenį pagamino ir po J.Abromavičiaus automobiliu pritvirtino asmuo, kuris vėliau atsitiktinai pats susisprogdino.

Generalinei prokuratūrai nutraukus ikiteisminį tyrimą įtariamųjų atžvilgiu, Seime kilo iniciatyvos atlikti parlamentinį.

Saugumo pareigūno žūtį parlamentarai be rezultatų tyrė ir 1997 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Prašoma išviešinti VSD pažymą, kurioje užfiksuotas J.Razmos ir A.Petrusevičiaus susitikimas"

  1. Vilminis

    Priekabiavimai ir žaidynės tęsiamos ,o esminių rezultatų nėra.Prireiks dar metų pratęsti Graužinienės komisijos darbą. Che,che.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.