Kitą savaitę pavasaris lepins šiltais orais

Nuo savaitės vidurio gąsdinęs žvarbiais, drėgnais orais kitą savaitę pavasaris ir vėl atskleis savo gražiąją pusę. Pasak sinoptikų, orai pradės šilti jau pirmadienį, mažės kritulių, rims vėjas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresniosios sinoptikės Alvos Nagelytės teigimu, jau sekmadienį nuo Vidurio Europos atslenkanti šiltų orų banga ims stumti šaltus orus į Lietuvą atginusį Šiaurės Atlanto cikloną.

„Pirmadienį dieną oro temperatūra pakils iki 14-15 laipsnių šilumos, kils oro slėgis, tad mažės kritulių”, – sakė A. Nagelytė.

Pasak vyresniosios sinoptikės, antradienį jau daugelyje Lietuvos rajonų orai sušils iki 15 ir daugiau laipsnių, o trečiadienį oro temperatūra pasieks ir 20 laipsnių šilumos ribą.

„Tad pavasaris kitą savaitę palepins gražiais orais. Dienos temperatūra kils vis aukščiau, bus labai nedaug kritulių”, – prognozavo A. Nagelytė.

Jos teigimu, kitą savaitę nurims ir vėjai. Savaitės pradžioje jie pūs iš vakarų ir pietvakarių, o savaitės viduryje – ir iš pietų.

„Tiesa, naktys, kaip ir būdinga pavasariui, bus gana vėsios. Pirmadienio naktį oro temperatūra dar gali nukristi ir žemiau nulio – daugumoje Lietuvos rajonų tąnakt vyraus 1-3 laipsnių šalčio oro temperatūra”, – sakė A. Nagelytė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Kitą savaitę pavasaris lepins šiltais orais"

  1. optimiste

    nelabai tikiu,kad susils iki 20 laipsniu silumos.. 🙄 😕

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.