R.Remeika: Elektroninė valdžia – valstybės tarnautojų skleidžiama migla

Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas liberalcentristas Rimantas Remeika, išklausęs Vidaus reikalų ministerijos atstovų pristatytus Elektroninės valdžios koncepcijos įgyvendinimo eigos rezultatus, priėjo išvados, kad „e. valdžia – tai už valdininkų pažadų sukurti informacinę žinių visuomenę, paslėpti stambūs ir imlūs lėšoms projektai”.

Liberalcentristas atkreipia dėmesį, kad tarpžinybinis funkcijų nesuderinamumas, neretai atskirų valdininkų ambicijos trukdo vykdyti vieningus tarpinstitucinius projektus.

„Norint sėkmingai vykdyti e-valdžios projektų diegimą Lietuvoje būtina sutvarkyti tarpžinybinius funkcinius ryšius, dokumentų srautus, asmens identifikavimo, registrų integralumo, duomenų apsikeitimo ir kitas problemas. Tenka pripažinti, kad realiai plačiosios visuomenės reikmėms yra pritaikyti ir funkcionuoja tik du projektai – Registrų centro teikiamos paslaugos ir elektroninio deklaravimo sistema”, – teigia Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas Rimantas Remeika.

Anot R. Remeikos, kuriant e. valdžią, valdininkai, vykdydami didelius projektus, turi parodyti lankstumą ir suteikti galimybę jau šiandien žmonėms gauti elementarias kasdienines paslaugas elektroninėje erdvėje

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.