Liustracijos įstatymų projektai – vėl atidėti

Seimas niekaip nepriima vadinamųjų liustracijos įstatymų projektų, valdantiesiems suardant kvorumą.

Seime ketvirtadienį buvo planuojama priimti liustracijos įstatymų projektų paketą – iš viso apie 20 projektų, tačiau klausimas keliaus į kitą posėdį, kadangi dėl jo balsuojant nesiregistravo įstatymo priėmimui reikalingas parlamentarų skaičius.

Pagal Seimo statutą, įstatymo priėmimui reikalingas ne mažiau kaip pusės – 71 iš 141 – parlamentarų dalyvavimas, tuo tarpu balsavimui dėl liustracijos paketų registravosi 58 Seimo nariai.

Kvorumą sugriovė salėje buvę, tačiau nesiregistravę valdantieji socialdemokratai. Iš kitų valdančiųjų frakcijų balsavimui užsiregistravo tik po 1-2 atstovus.

Tuo tarpu porą minučių anksčiau, balsuojant dėl Etikos ir procedūrų komisijos išvados, kuria konstatuota, jog vienos iš liustracijos paketo įstatymo pataisos priėmimas prieštaravo Seimo statutui, registravosi 82 Seimo nariai.

Etikos ir procedūrų komisijos išvada, kuria neteisėtai priimta pripažinta darbo apribojimus KGB rezervininkams nustačiusi pataisa, buvo atmesta – už jos priėmimą balsavo 40, prieš – 36 Seimo nariai, 6 susilaikė.

Etikos procedūrų komisija sprendimą, jog minėta įstatymo pataisa priimta pažeidžiant Seimo statutą, paskelbė ketvirtadienį ryte.

Į Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas išaiškinti, ar KGB rezervininkams darbo apribojimus nustačiusi įstatymo pataisa priimta nepažeidžiant Seimo statuto, kreipėsi Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK).

Skundą TTK argumentavo tuo, jog komitetas buvo pateikęs išvadą, kad pataisa prieštarauja Konstitucijai, o projektas į Seimo posėdį įtrauktas ir dėl jo nubalsuota į išvadą neatsižvelgiant.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

2 atsiliepimai į "Liustracijos įstatymų projektai – vėl atidėti"

  1. vilkelis

    kur tau seimas priims pataisa del
    rezervistu dalinio ju teisiu apribojimo,
    nes puse seimo ko gero yra rezervistai
    arba ju gimines,sedintis aukstuose pos-
    tuose.

  2. Koreiva

    Socialdemokratai stengiasi išlaikyti stabilią anų gerų laikų stagnaciją.Jiems sekasi,nes niekas neanalizuoja,kokia partija užsiima destrukcija ir stabdo naujoves.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.