Seimo salėje – „mirusių sielų” medžioklė

Seimo etikos sargai vakar viešai įvardijo parlamentarus, kurie priimant įstatymus balsuoja už posėdžių salėje nesančius kolegas. Tokių pažeidimų būta ir anksčiau, bet etikos sergėtojų kantrybė trūko peržiūrėjus filmuotą medžiagą, kur užfiksuotas visuotinis svetimų balsavimo mygtukų maigymas.

Kaip rašo „Lietuvos rytas”, į keistą balsavimą svarstant Pensijų įstatymą pirmininkaujančio dėmesį atkreipė Algimantas Salamakinas. Nors salėje nebuvo 18 Seimo narių, elektronika rodė, kad jie visi balsavo.

Įkliuvę politikai mėgino išsisukti, bet televizijos kameros užfiksavo, kaip pustuštėje salėje jie mikliai šokinėja tarp suolų ir bando apgauti elektroniką.

Nustatyta, jog aktyviausiai už salėje nesančius kolegas balsavo Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Kamblevičius. Jis įsigudrino vienu metu balsuoti už Valentiną Bukauską, Praną Vilką ir Vytautą Draugelį, rašo „Lietuvos rytas”.

Maigant svetimus mygtukus įkliuvo dar septyni šios frakcijos nariai: Jadvyga Zinkevičiūtė, Rimantas Bašys, Saulius Girdauskas, Viačeslavas Škilis, Virginija Baltraitienė ir Vladimiras Volčiokas.

Kaip rašo „Lietuvos rytas”, gausu pažeidėjų ir tarp socialdemokratų. Už nesančius kolegas balsavo ne tiktai paprasti frakcijos nariai, bet ir jų seniūnė Irena Šiaulienė, Taip pat įkliuvo Juozas Palionis, Milda Petrauskienė, Birutė Vėsaitė. Vytautas Saulis suspėjo pabalsuoti už du partijos bičiulius.

Už save ir už salėje nesantį Kazimierą Starkevičių balsavo opozicijai priklausanti konservatorė Vida Čigriejienė.

Svarstydami parlamentarų elgesį etikos sargai trečiadienį pasidalijo į dvi stovyklas. Visi sutiko, kad Seimo narius būtina drausminti, bet nesutarė, kaip tai daryti.

Vienų nuomone, pakanka įpareigoti frakcijų vadovus pakalbėti su nedrausmingais parlamentarais, kiti ragino imtis drąsesnių veiksmų. „Užtenka tuščiai virpinti orą”, – viešai skelbti šiurkščiai Seimo statutą pažeidžiančių kolegų pavardes ragino Algirdas Monkevičius.

Komisijos narys Antanas Stasiškis taip pat siūlė drausminti ir Seimo salėje nuolat telefonu kalbančius parlamentarus: „Gal reikėtų mobilųjį ryšį salėje blokuoti kaip Pravieniškių kolonijoje?”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.