Etiketo specialisto elgesį svarstys elgesio komisija

Panevėžiečius elgesio kultūros ir etiketo mokęs Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Arminas Lydeka pats pateko į parlamento etikos sargų akiratį. Seimo Etikos ir procedūrų komisija vakar nusprendė svarstyti liberalcentristo elgesį, ketvirtadienį rašo „Lietuvos rytas”.

Etikos sargams užkliuvo tai, kad skaityti paskaitos A.Lydeka į Panevėžį vyko Seimo plenarinio posėdžio metu. Parlamentaras į Panevėžį buvo nuvykęs Seimo tarnybiniu transportu, kurį užsakė kaip Žmogaus teisių komiteto vadovas.

Taip pat ketinama aiškintis, ar už paskaitą jos organizatoriai A.Lydekai mokėjo honorarą. Politikas tai kategoriškai neigia, bet yra žinoma, kad į paskaitą atėję panevėžiečiai pirko bilietus. Suaugusiesiems bilietas kainavo septynis, vaikams – penkis litus.

Pats A.Lydeka neneigia, kad skaito pranešimus apie etiketą. Populiarios knygos „Etiketas kiekvienam” autorius aiškino, kad Konstitucija jam esą nedraudžia užsiimti šia veikla.

„Tai kūrybinė veikla. Seimo nariams nedraudžiama rašyti straipsnių ar knygų. Aš manau, kad vienkartinį paskaitos skaitymą galima prilyginti autorinei veiklai”, – dėstė A.Lydeka, prisipažįstantis į Panevėžį išvykęs nesibaigus posėdžiui.

Tačiau politikas tikino, kad už paskaitą jokio atlygio negavo.

„Tai buvo tiesiog mano geranoriška paslauga Panevėžio žmonėms”, – aiškino komiteto vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.