„Nafta-Uni-Laivitė“ – pusfinalyje

Praėjusio sezono Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vicečempionė Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės” ekipa iškovojo kelialapį į pusfinalį. Mūsiškiai trečiosiose ketvirtfinalio rungtynėse namie Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos” auklėtinius sutriuškino net 34 taškų skirtumu – 100:66 ir laimėjo seriją iki 2 pergalių – 2:1.

Pirmosios šių ekipų ketvirtfinalio dvikovos buvo ypač atkaklios ir įtemptos. Pirmąjį susitikimą naftininkai namie vos trimis taškais – 89:86 nugalėjo varžovus, o antrąją kovą išvykoje 89:84 nusileido laikinosios sostinės atstovams.

Pranoko taiklumu

Klaipėdos ekipos treneriai ir sirgaliai su nerimu laukė lemiamos dvikovos. Visi manė, kad rungtynių baigtis vėl spręsis paskutinėmis sekundėmis. Tačiau klaipėdiečiai nuo pat susitikimo pradžios ėmė įrodinėti, kad yra ypač rimtai nusiteikę siekti jau sezono pradžioje užsibrėžtų čempionų laurų.

Jau po kelių akimirkų mūsiškiai pirmavo 17:9. O antrąjį ketvirtį Andriaus Žymanto, Mariaus Runkausko ir Egidijaus Dimšos vedami klaipėdiečiai susikrovė 14 taškų atsargą – 49:35.

Trečiojo ketvirčio viduryje po Artūro Kaubrio dėjimo persvara padidėjo dar dešimčia taškų – 65:41. O paskutiniąsias dešimt minučių klaipėdiečiai jau triuškino varžovus. Paskutiniąją minutę, kai po Deivido Daunio taiklaus tritaškio švieslentėje užsižiebė skaičius 100, žiūrovai plojo atsistoję ir dėkojo „Naftos-Uni-Laivitės” krepšininkams už gražų žaidimą.

Mūsiškiai geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių – 37:32 ir akivaizdžiai taikliau metė tiek nuo dvitaškio, tiek nuo tritaškio linijos. Naftininkų dvitaškių taiklumas – 75 proc., o varžovų – 42 proc. Tolimus metimus klaipėdiečiai metė 40 proc. taiklumu, o varžovai – vos 6 proc.

Šįkart buvo labiau spaudžiami per pirmąsias dvikovas daug bėdų naftininkams pridarę „Žalgirio-Sabonio mokyklos” auklėtiniai Donatas Motiejūnas ir Šarūnas Vasiliauskas. Pastarasis pelnė vos 7 taškus, o D.Motiejūnas – 14 (pirmuosius du susitikimus pelnė dvigubai daugiau).

Pusfinalio varžovas – „Šilutė”

Iškart po rungtynių Klaipėdos ekipos treneris Dalius Ubartas „Klaipėdai” prisipažino, kad prieš rungtynes buvo ypač neramu.

„Visus slėgė įtampa. Tačiau džiugu, kad pavyko žaisti mums įprastą krepšinį. Dabar svarbiausia tą žaidimą išlaikyti, nes pusfinalyje laukia dar rimtesnis varžovas – „Šilutės” ekipa. Pastarieji vieninteliai reguliariajame čempionate mus buvo įveikę namuose. Jų ekipa pasistiprinusi ypač pajėgiais legionieriais. Jie juk iš tolesnės kovos eliminavo praėjusio sezono čempionus – Vilniaus „Akademijos-MRU” krepšininkus. Laukia sunki dvikova”, – sakė Dalius Ubartas.

„Nafta-Uni-Laivitė” – „Žalgiris-Sabonio mokykla” – 100:66 (24:21, 25:14, 21:19,30:12).

Tarp klaipėdiečių rezultatyviausiai rungtyniavo: Egidijus Dimša – 25 taškai, Marius Runkauskas – 20, Deividas Daunys – 16.

Iš kauniečių išsiskyrė: Donatas Motiejūnas – 14, Aidas Juškevičius – 11, Paulius Kleiza – 9.

Dar pateko į pusfinalį

Lemiamas ketvirtfinalio rungtynes laimėjo ir pusfinalyje tarpusavyje susitiks Jonavos „Dextera” ir Pakruojo „Meresta”. Jonaviečiai 91:67 palaužė „Alytaus” krepšininkus, o pakruojiečiai 96:75 įveikė Anykščių „Puntuką-Jarimpeksą”. O „Šilutė” jau praėjusią savaitę įveikusi Vilniaus „Akademijos-MRU” krepšininkus užsitikrino vietą pusfinalyje.

„Nafta-Uni-Laivitė” savo arenoje su šilutiškiais susitiks jau šį šeštadienį 12 val. Varžybas tiesiogiai transliuos per 5-ąjų televizijos kanalą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.