Visuomenė turi plačiau dalyvauti priimant sprendimus dėl GMO

Vyriausybė nutarė pradėti tarptautinės konvencijos pakeitimo procesą, numatant platesnę informaciją visuomenei apie modifikuotus organizmus (GMO).

Ministrų kabinetas prašys prezidento teikti Seimui Orhuso konvencijos pakeitimus.

Pasak Vyriausybės spaudos pranešimo, į minėtą tarptautinę konvenciją įrašomas straipsnis, kurio nuostatos skelbia, jog kiekviena šalis užtikrina ankstyvas ir efektyvias informavimo ir visuomenės dalyvavimo galimybes prieš priimant sprendimus dėl GMO.

Lietuvoje visuomenei teisę dalyvauti priimant sprendimus dėl genetiškai modifikuotų organizmų bei produktų naudojimo ir gauti apie tai informaciją suteikia GMO įstatymas.

ELTA primena, kad Aplinkos ministerija neišdavė nė vieno leidimo Lietuvoje auginti genetiškai modifikuotus augalus. Užsienio kompanijos prašė moksliniais tikslais Žemdirbystės instituto bandymų laukuose auginti genetiškai modifikuotus kukurūzus, bulves, rapsus.

Beje, apklausų rezultatai rodo, kad apie 60 proc. mūsų šalies gyventojų kritiškai vertina GMO, o daugiau kaip du trečdaliai tvirtina nevartojantys genetiškai modifikuotų maisto produktų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.