Amberlaifo dainų vagystė galėjo būti užsakyta

Uostamiesčio policininkams prireikė vos mėnesio tiriant vagystę iš populiariojo muzikanto Amberlaifo studijos. Sulaikius įtariamąjį pirmine tapo versija, kad dainų autorius ir atlikėjas apvogtas vieno Palangoje gyvenančio muzika besidominčio asmens užsakymu.

Užvakar Klaipėdos policininkai sužinojo, kad visai neseniai jų kolegos iš Palangos sulaikė ir į areštinę uždarė vagystėmis iš butų kurorte įtariamą 24 metų nuolatinės gyvenamosios vietos neturintį Ramūną Juknevičių.

Soduose netoli Palangos glaudęsis jaunuolis per apklausą prisipažino apvogęs Amberlaifo įrašų studiją Klaipėdoje. Pareigūnams pavyko rasti visus dingusius daiktus, išskyrus kompiuterį. Muzikanto mobilusis telefonas aptiktas viename uostamiesčio centre esančiame lombarde.

„Vakarų ekspresas” jau rašė, kad kovo 25 dieną buvo apvogtos Bangų gatvėje esančios bendrovės „Devesta” patalpos (buvęs fabrikas), kuriose savo įrašų studiją yra įrengęs Amberlaifas – 24 metų Edgaras Lubys.

Neseniai naujausią albumą „The Music Won’t Stop” („Muzika nesustos”) išleidęs klaipėdietis patirtus nuostolius įvertino 12 tūkstančių litų.

Paaiškėjo, jog nusikaltėlis į studiją pateko išlaužęs trejų durų spynas. Jis išnešė kompiuterinę bei garso techniką – nešiojamąjį kompiuterį, šešis gitarų efektus bei į specialias dėžes supakuotus du mikrofonus. Taip pat dingo ir grupės koncertiniais marškinėliai, nors kompaktinės plokštelės liko nepaliestos.

Labiausiai Amberlaifas išgyveno dėl pavogto jo pusės metų darbo – kompiuterio, kuriame saugota apie 50 naujų dainų demonstracinių versijų bei kūrinių koncertinių aranžuočių.

Įtariama, kad minėta vagystė nebuvo atsitiktinė – ją neva galėjo užsakyti vienas Palangoje gyvenantis muzika besidomintis asmuo. Beje, gali būti, jog jį Amberlaifas pažįsta.

Redakcijos duomenimis, už vagystę R. Juknevičiui sumokėta 1 200 litų. Per apklausą jis tikino, jog jei būtų žinojęs, kad ši studija priklauso Amberlaifui, vogęs nebūtų. Užsakovas jam neva pasakė, kad tai – paprastas objektas, kurį reikia apvogti.

Tai, kad šis nusikaltimas – neatsitiktinis, įtarė ir pats Amberlaifas bei jo prodiuseriai broliai Bendžiai.

„Kompiuteris, kuriame instaliuota muzikantams specializuota operacinė sistema, paprastam naudotojui visiškai netiks. Nežinant, kaip naudotis, jį vargiai pavyks net ir įjungti”, – tuoj po vagystės „Vakarų ekspresui” sakė Amberlaifas.

R. Juknevičius spėjo pasižymėti ir anksčiau. Kovo 28-osios naktį jį buvo sulaikę ir uostamiesčio policijos patruliai. Vaikinas iš senamiestyje stovėjusio Klaipėdos VPK Organizacinio poskyrio viršininko Valdo Balyno automobilio „Fiat Punto” bandė pavogti magnetolą.

Tąkart vaikinas prisistatė savo jaunesnio brolio Evaldo vardu. Jis pareigūnų prašė pasigailėti, nes neva vogė pirmą kartą bei tikino galintis atlyginti nuostolius. Po apklausos vagišius buvo paleistas.

Spėjama, kad R. Juknevičius yra įvykdęs ne vieną panašų nusikaltimą Klaipėdoje bei Palangoje. Apie tai liudija ir rasti pavogti daiktai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.