Ginkluoti plėšikai iš Margaritos saloje poilsiavusių turistų atėmė daiktus ir pasus

Karibų jūros perlu vadinamoje Margaritos saloje poilsiavę keturi turistai iš Lietuvos susidūrė su ginkluotais užpuolikais, kurie juos ne tiktai apiplėšė, bet ir grasino nužudyti. Pasak dienraščio „Lietuvos rytas”, nukreipę į lietuvius užtaisytus revolverius ir pistoletus, užpuolikai jiems nuo rankų nusegė laikrodžius, numovė žiedus, atėmė filmavimo kameras, fotoaparatus, visus turėtus pinigus.

Labiausiai nepasisekė tiems turistams, kurie, paraginti ekskursijos organizatorių, į kelionę buvo pasiėmę ne tiktai pinigus, bet ir dokumentus. Banditai pagrobė rankines su jų pasais.

Po incidento, užuot deginęsi paplūdimiuose, nukentėjusieji kelias dienas sėdėjo lyg ant adatų, svarstydami, kaip be prarastų pasų bei tapatybės kortelių jie sugrįš į gimtinę.

Lietuviai buvo apiplėšti ne Margaritos saloje, o laivu persikėlę į žemyną. Banditai turistus užpuolė dieną žmonių gausiai lankomoje vietoje.

Lietuvius Margaritoje globojusi Olandijos agentūra grąžino pusę už ekskursiją sumokėtų pinigų. Nuskriaustiems lietuviams ji dar kompensavo ir oro uosto mokesčius.

Sunkiausia buvo be asmens pasų likusiems sužadėtiniams Aušrai Žiūraitei ir Liudui Savinskai.

A.Žiūraitė paskambinusi Lietuvos garbės konsului Venesueloje Boriui Petrasevičiui sužinojo, kad laikiną pasą galės gauti tik po 2-3 mėnesių.

„Jis tikino informavęs Lietuvą apie incidentą, siūlė ieškoti įtakingų pažinčių Užsienio reikalų ministerijoje”, – pokalbį su Venesuelos sostinėje Karakase esančiu B.Petrasevičiumi prisiminė mergina.

Paklaustas, kaip jai ir draugui be paso, pinigų tris mėnesius išgyventi Venesueloje, konsulas patarė kreiptis į Margaritos saloje kavinę „Labas” įkūrusį dainininką Žilviną Žvagulį, kitus čia gyvenančius lietuvius.

Pokalbis su diplomatu nutrūko studentei suabejojus, ar šios kavinės savininkai jai sugebės parūpinti laikinąjį pasą. Iki lietuvių skrydžio į tėvynę tada buvo likusios dvi paros.

„Likimo draugu tapęs ekskursijos vadovas man patarė susisiekti su Olandijos atstovybe. Problemų nebuvo – reikiami dokumentai buvo sutvarkyti per kelias dienas”, – pasakojo A.Žiūraitė.

Olandai studentei ne tiktai parūpino visus atgaliniam skrydžiui į Lietuvą būtinus laikinuosius dokumentus, bet ir padengė jų tvarkymo išlaidas.

Daug įvairaus vargo patyrę, per Amsterdamą į Lietuvą grįžę poilsiautojai sakė daugiausia laiko sugaišę Vilniaus tarptautiniame oro uoste.

Muitininkai, vartydami olandų išduotus dokumentus, niekaip negalėjo patikėti, kad pasus iš lietuvių Venesueloje atėmė ginkluoti banditai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.