Mokyklos vis aktyviau užsako vadovėlius internetu

Didžiausia Lietuvos mokomosios literatūros leidykla „Šviesa” balandžio 16 dieną, savaite anksčiau negu pernai, pristatė pirmuosius vadovėlius į mokymo įstaigas. Vadovėlius, iš kurių mokiniai mokysis ateinančiais metais, pirmoji gavo Pauliaus Širvio pagrindinė mokykla Zarasuose, savo užsakymą pateikusi internetu.

„Kiekvienais metais internetinis Leidinių užsakymo centras tampa vis populiaresniu tarp mokyklų ir švietimo centrų darbuotojų, nes jame išsirinkti ir užsisakyti mokiniams reikalingus vadovėlius galima greičiau ir patogiau. Be to, internetu užsakyti leidiniai mokyklas pasiekia per trumpesnį laiką” – sako UAB „Šviesa” direktorius Arūnas Butkus.

Praėjusiais metais internetiniame Leidinių užsakymo centre (www.uzsakymas.lt) buvo pateiktas 51 procentas visų užsakymų, tai yra 26 procentiniais punktais daugiau negu 2005 metais. Planuojama, kad šiemet šis skaičius išaugs iki 70 procentų.

Šiais metais UAB „Šviesa” bendrojo lavinimo įstaigoms siūlo įsigyti 358 pavadinimų vadovėlius, iš kurių net 84 yra naujai parengti. Pagal dabartinę užsakymų statistiką, šalies mokytojai renkasi tiek žinomus, tiek ir naujus, tik šiais metais pasiūlytus, vadovėlius. Tikimasi, kad dėmesio sulauks ir šį pavasarį visuomenei pristatyta nauja vadovėlių serija „Šok”.

Planuojama, kad 80 procentų vadovėlių užsakymų mokyklas pasieks iki rugsėjo 1-osios. Likusieji 20 procentų, kuriuos sudaro antrosios ir vėlesnės vadovėlių dalys, į šalies mokyklas bus pristatytos iki lapkričio 30 dienos. Pagal mokymo programas iš antrųjų bei kitų vadovėlių dalių pradedama mokyti įpusėjus mokslo metams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.