Ukmergėje išsisukęs kunigas nubaustas Vilniuje

Į teisėsaugos pareigūnų akiratį pakliuvusiam Ukmergės rajono Lėno ir Panevėžio rajono Vadoklių parapijų klebonui 45 metų Vidmantui Kareckui nesibaigia nemalonumai. Pasak dienraščio „Lietuvos rytas”, Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kurioje šis dvasininkas kaltintas dėl mažamečių mergaičių tvirkinimo mokykloje per pamokas, panaikino išteisinamąjį Ukmergės teismo nuosprendį.

Vilniaus apygardos teismo baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija, kuriai pirmininkavo Daiva Pranytė-Zalieckienė, patenkino Ukmergės prokuratūros skundą, V.Karecką pripažino kaltu ir skyrė 6250 litų baudą.

„Manau, kad priešingi nuosprendžiai buvo priimti dėl įrodymų vertinimo – teisėjų kolegija patikėjo nukentėjusiųjų ir liudininkų (mokytojų, moksleivių) parodymais”, – kalbėjo Ukmergės teismo teisėjas Evaldas Pašilis.

Praėjusių metų gruodžio 7-ąją E.Pašilis, pritrūkus kaltės įrodymų bei nepavykus nustatyti tikslių datų, kada kunigas galimai elgėsi nusikalstamai, V.Karecką išteisino.

Ukmergės prokuroras Darius Žvirblis siūlė dvasininkui paskirti 12 tūkstančių litų baudą.

Į skandalingą, teismą pasiekusią istoriją kunigą V.Karecką įklampino jo buvusių moksleivių, kurioms jis mokykloje dėstė tikybą, skundai.

2005-ųjų lapkričio mėnesį dvi jo pamokas lankiusių šešiamečių pirmokių motinos mokyklos vadovybės paprašė, kad jų dukterims vietoj tikybos būtų dėstoma etika. Moterys nurodė ir priežastį – tikybą dėstantis dvasininkas tvirkina jų dukteris.

V.Kareckui į teisiamųjų suolą teks dar grįžti ir prisiminti savo kunigavimo metus Pasvalio rajono Vaškų parapijoje.

Nauji kaltinimai jam į viešumą iškilo pernai, kai Klaipėdos apylinkės prokuratūra gavo palangiškės O.G. pareiškimą ir pagal pateiktus faktus pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo jos dviejų anūkių tvirkinimo.

Baudžiamoji byla perduota tirti Pasvalio rajono teisėsaugos pareigūnams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.