Kroso čempionate – „LT United” versija

Pirmajame 2007 metų Europos automobilių kroso čempionato etape, praėjusį savaitgalį vykusiame Murčos (Portugalija) trasoje, ryškiausiai sužibėjo lietuvių lenktynininkai.

Prieš kelionę į Portugaliją desantu pavadinta lietuvių trijulė nenuvylė – Aurelijus Simaška (važiavo su „Mitsubishi Lancer Evo VIII”, Kauno ASK „Kask Stigma” komanda) užėmė antrą vietą, trečias liko Nerijus Naujokaitis („Volkswagen Golf”, Šakių TSK), o klaipėdietis Paulius Pleskovas („Ford Puma”, TSK „Baltijos sportas”) – ketvirtas.

Juokaujama, jog toks rezultatas – savotiška „LT United” sėkmės versija, tik ne „Eurovizijoje”, o Europos autokroso čempionate.

Dar prieš startą P. Pleskovas žiniasklaidai teigė, jog vieni rimčiausių varžovų šį sezoną bus Rusijos lenktynininkai broliai Aleksandras ir Sergejus Kvašninai.

Taip ir atsitiko – A. Kvašninas laimėjo Murčos etapą. Tiesa, ši pergalė nebuvo labai užtikrinta – finale važiuojant 7 ratus A. Simašką jis aplenkė tik 4,131 sek. N. Naujokaitis nuo nugalėtojo atsiliko 13,089 sek., P. Pleskovas – 13,441 sek.

Klaipėdietis po pirmojo kvalifikacinio važiavimo buvo devintas, po antrojo – septintas, tad pakilimas į ketvirtą vietą – geras rezultatas.

„Finišavom vienas paskui kitą, – „Vakarų ekspresui” apie finalinį važiavimą sakė P. Pleskovas. – Sekėsi labai sunkiai. Kelis kartus turėjau galimybę pasielgti įžūliau ir stumtelti mūsiškius, bet nacionalinis kraujas neleido”.

Šie lenktynininko žodžiai neatsitiktiniai – praėjusių metų čempionate jis panašiai buvo nukentėjęs nuo itin grubiai lenktyniaujančio vengro Tamašo Karajaus. Yra tekę patirti nuoskriaudų ir iš tautiečių pusės – vienas lietuvių sportininkas, kuriam važiavimas viename iš etapų nieko nelėmė, tiesiog taranavo prizinės vietos siekusio P. Pleskovo fordą.

Po pirmojo etapo P. Pleskovas turi 13 taškų, N. Naujokaitis – 15, A. Simaška – 17. Pirmauja A. Kvašninas (20 tšk.). Kitas etapas įvyks ateinantį savaitgalį, taip pat Portugalijoje, už 35 km nuo Murčos esančioje Foz Coa „Vila Nova” trasoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.