Liberalai palaikys J.Imbraso kandidatūrą į Vilniaus merus

Lietuvos liberalų sąjūdis per pirmadienio vakarą planuojamus Vilniaus mero rinkimus 4 lemiamais balsais palaikys partijos „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai) atstovą Juozą Imbrasą.

Tai paaiškėjo po pirmadienio popietę vykusio Liberalų sąjūdžio valdybos posėdžio.

„Kad išvengtume galimos bevaldystės, mes savo bendrapartiečiams rekomenduojame palaikyti J.Imbraso kandidatūrą. Mes pasiliekame opozicijoje, tai nėra mūsų koalicija, bet jei neremsime, klestės bevaldystė”, – žurnalistams po partijos valdybos posėdžio sakė Liberalų sąjūdžio lyderis Petras Auštrevičius.

Jis taip pat užsiminė, jog liberalams siūlomas opozicijos vicemero postas.

„Tikrai mes mainais negavome Klaipėdos mero posto ir apie tai net nekalbėjome. Buvo aptartas tik vienas dalykas – postų klausimas, nes opozicijos vicemero postą galėtume gauti mes, o vicemeru siūlytume Arūną Štarą”, – teigė P.Auštrevičius.

Vilniaus mero rinkimai turėjo įvykti pirmajame sostinės tarybos posėdyje, prasidėjusiame 14 valandą. Tačiau liberalų iniciatyva posėdyje iki 18 val. padaryta pertrauka.

Liberalai teigė, kad tokia pertrauka reikalinga, nes jie esą neturi partijos įgaliojimų balsuoti už vieną ar kitą kandidatą į merus.

Tuo tarpu Vilniaus konservatorių lyderis Kęstutis Masiulis tikina, kad liberalai „anksčiau ar vėliau palaikys liberaldemokratus” Vilniuje mainais į liberaldemokratų paramą liberalų kandidatui į Klaipėdos merus.

„Aukštuose liberalų sluoksniuose kalbama, kad liberalai palaikys Imbrasą tik tuomet, jei liberaldemokratai padės liberalams gauti Klaipėdos miesto mero kėdę, mat Klaipėdos meras liberalcentristas Rimantas Taraškevičius išrinktas dviem liberaldemokratų balsais”, – sakė K.Masiulis.

Pats P.Auštrevičius BNS nepatvirtino ir nepaneigė versijos, kad su liberaldemokratų pagalba gali būti nuverstas neseniai išrinktas uostamiesčio meras.

„Šiuo metu kalba eina apie Vilnių, todėl apie Klaipėdą mes negalvojame. Apie tokias kalbas mes nieko negalime pasakyti”, – sakė P.Auštrevičius.

Bet to, K.Masiulis žurnalistams pabrėžė, kad liberaldemokratai nemenkomis sumomis bando pirkti tarybos narių balsus.

„Viena tarybos narė, jeigu ja tikėti, o aš ja tikrai pasitikiu, teigė, jog liberaldemokratai bandė pirkti balsą, mano žiniomis, už 50 tūkstančių, tik nežinia, ar litų, ar eurų”, – sakė K.Masiulis.

Atsakydami į kaltinimus papirkinėjimu, liberaldemokratai teigia, kad konservatoriams „vaidenasi”.

„Matyt jiems vaidenasi. Tegu žegnojasi. Jiems patiems gresia ikiteisminis tyrimas, nes jeigu jie žino, kad vykdomas nusikaltimas, kodėl nesikreipia į Specialiųjų tyrimų tarnybą”, – BNS sakė vienas liberaldemokratų vadovų Valentinas Mazuronis.

Kaip anksčiau yra skelbę 14 vietų taryboje turintys liberaldemokratai, J.Imbraso kandidatūrą į merus jau yra pasižadėję palaikyti 5 socialdemokratai iš 6, 6 lenkų politikai ir 4 koalicijai nepriklausantys Liberalų sąjūdžio atstovai. Tokiu atveju J.Imbrasas per mero rinkimus surinktų 29 balsus iš 51-ieno.

Tačiau Liberalų sąjūdžio lyderis Petras Auštrevičius BNS sakė, kad partijos atstovai nebalsuos, kol negaus partijos įgaliojimų.

Be to, J.Imbraso kandidatūros į merus nepalaikys vienas iš 6 į sostinės tarybą patekusių socdemų – Romas Adomavičius, o kita socdemė – Vitalija Kliukienė išvis nebalsuos.

Tuo tarpu sekmadienį susitikę Liberalų ir centro bei Tėvynės sąjungų atstovai priėmė pareiškimą, kuriuo raginami socialdemokratai, lenkų politikai bei liberalų atstovai nebalsuoti už J.Imbraso kandidatūrą į sostinės merus.

Dabartinis Vilniaus tarybos narys J.Imbrasas, kuris atkakliai gynė R.Paksą, kuomet šis buvo atstatydinamas iš prezidentų, prieš kelerius metus trumpą laiką vadovavo sostinei, vėliau ėjo vicemero pareigas.

R.Pakso vadovaujamos partijos „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai), socialdemokratų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai susitarimą dėl valdančiosios koalicijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje formavimo pasirašė praėjusią savaitę.

Susitarimu Vilniaus miesto administracijos direktoriaus kandidatūra siūloma socialdemokratams, po vieną mero pavaduotojo postą siūloma kiekvienai koalicijos frakcijai.

Į 51-nos vietos Vilniaus miesto tarybą, be liberaldemokratų, socialdemokratų ir Lenkų sąjungos, įeina ir dešimt mandatų gavę konservatoriai, 9 liberalcentristai, 4 Liberalų sąjūdžio ir 2 Rusų sąjungos atstovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.