Iranas tęs darbus branduolinėje srityje, sako prezidentas

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas) pirmadienį sakė, kad Iranas neatsisakys savo teisės į branduolines technologijas, pranešė valstybinė televizija.

„Irano tauta gins savo teisėtą teisę ir (siekdama) išsaugoti savo branduolines teisės nė trupučio nesitrauks”, – sakė M.Ahmadinejadas per mitingą Farso provincijoje šalies centriniame regione. Jo kalbą transliavo televizija.

„Piktnaudžiaudami tarptautinėmis organizacijomis (Jungtinėmis Tautomis), … jūs (Vakarai) negalite spausti Irano atsisakyti savo teisės”, – pareiškė prezidentas.

„Jeigu jos (Jungtinės Tautos) priims dar vieną rezoliuciją prieš Iraną, mūsų tauta parodys naujus branduolinius pasiekimus”, – taip pasak oficialiosios naujienų agentūros IRNA sakė M.Ahmadinejadas per mitingą Širazo mieste.

„Tie, kurie mano, kad rezoliucijų leidimu galima sustabdyti mūsų tautą, klysta”, – pridūrė jis.

Jungtinės Valstijos perspėjo Iraną apie jam gresiančias naujas JT Saugumo Tarybos sankcijas, po to kai praėjusią savaitę Teheranas paskelbė jau esąs pajėgus imtis urano sodrinimo pramoniniu mastu, o tai reikštų, jog Iranas galėtų pasigaminti ir branduolinių bombų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.