Narkotikų kurjeriai pasirinko lietuvių traukinį

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai” traukinyje Sankt Peterburgas – Vilnius, keleivių vagono tualete, rusų pasieniečiai aptiko paketą su medžiagomis, panašiomis į narkotikus.
Pasak dienraščio „Kauno diena”, įtartinas maišelis rastas per įprastinę keleivių ir bagažo patikrinimo procedūrą Rusijos ir Latvijos pasienyje esačiame Pytalovo pasienio punkte.

Vagone, kur buvo rastas maišelis, važiavo Sankt Peterburgo valdžios kvietimu šiame mieste viešėję du kauniečiai žurnalistai bei Kauno savivaldybės Užsienio ir viešųjų ryšių skyriaus Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Aušra Partikienė.

Pasak „Kauno dienos”, radus įtartinus miltelius, vagoną apsupo automatais ginkluoti pasieniečiai, o jo keleiviai turėjo rašyti pasiaiškinimus Pskovo muitinės viršininkui.

„Pareiškiu, kad iš nieko nepaėmiau pervežti jokio paketo ir jo nepadėjau neleistinoje vietoje”, -pasiaiškinimo tekstą diktavo pareigūnė ir pridūrė, kad būtina pridėti išsamius asmens duomenis: namų adresą, savo paso numerį, dokumento išdavimo datą ir vietą. Kitaip esą vagono keleiviai bus iškviesti papildomai apklausai.

Lietuvos muitinės kriminalinės tarnybos atstovas ryšiams su visuomene Gediminas Kulikauskas sekmadienį sakė, kad iš rusų pusės dar negauta jokių oficialių žinių apie incidentą „Lietuvos geležinkelių” traukinyje. Tačiau rusai esą niekada neskuba jų pateikti.

Rusų pareigūnų veiksmus, radus įtartiną paketą, G.Kulikauskas pavadino beveik standartiniais. Panašiai elgiamasi ir Lietuvoje. Traukinys sulaikomas, bandant išsiaiškinti rastos kontrabandos šeimininką žodžiu apklausiami keleiviai ir pakartotinai tikrinamas jų bagažas, iškviečiami kinologai bei narkotikų specialistai su kilnojamąja laboratorija. Itin didelis dėmesys kreipiamas į keleivių elgesį ir išvaizdą.

G.Kulikauskąs atmetė vagone vėliau sklandžiusią versiją, kad tai galėjo būti rusų pareigūnų parengta kontrabandos inscenizacija, siekiant patikrinti kolegų budrumą. „Yra daug paprastesnių būdų tai patikrinti”, – aiškino G.Kulikauskas.

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai” Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojas vežimui organizuoti Donatas Kalvaitis sakė, kad jie jau paprašė Rusijos geležinkelių vadovybės paaiškinimo, kodėl šios šalies teritorijoje buvo sulaikytas lietuvių traukinys. Sekmadienį „Lietuvos geležinkeliai” turėjo tik iš traukinio palydovių gautą neoficialią informaciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.