Rusijoje nuleistas į vandenį naujos kartos atominis povandeninis laivas

Severodvinske sekmadienį iškilmingai nuleistas į vandenį atominis povandeninis laivas „Jurij Dolgorukij”, pranešė „RIA-Novosti”.

Šis „Borėjaus” tipo strateginės paskirties raketinis povandeninis kreiseris, pastatytas pagal 955-ąjį projektą, yra pagrindinis naujos serijos strateginės paskirties raketnešis. Moderniausias iš panašios paskirties povandeninių laivų , K-407 „Novomoskovsk”, buvo įtrauktas į laivyno sudėtį 1992 metais.

Iškilmėse dalyvavo pirmasis vicepremjeras Sergejus Ivanovas, karinio jūrų laivyno vyriausiasis vadas Vladimiras Masorinas, gynybos ministro pavaduotojas Aleksejus Moskovskis, RF prezidento patarėjas karinės pramonės politikos klausimais Aleksandras Burutinas, Maskvos meras Jurijus Lužkovas, gamybinio susivienijimo „Sevmaš” generalinis direktorius Vladimiras Pastuchovas, taip pat Archangelsko srities administracijos vadovas Nikolajus Kiseliovas.

Povandeninis laivas „Jurij Dolgorukij” bus perduotas kariniam jūrų laivynui galutinai aprūpintas visa būtina technika ir išbandytas 2008 metais: po švartavimo ir plaukimo bandymų, patikslina „Interfax”. Šiuo metu raketnešis techniškai parengtas 82 proc.

„Jurij Dolgorukij” statomas gamybiniame susivienijime „Sevmaš” nuo 1996 metų. Iš viso numatoma pagal 955-ąjį projektą pastatyti keturis povandeninius laivus, du iš jų (be nuleistojo į vandenį) – „Aleksandr Nevskij” ir „Vladimir Monachov” – jau pradėti statyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Rusijoje nuleistas į vandenį naujos kartos atominis povandeninis laivas"

  1. mhm

    o siaube!,,ir išbandytas 2008 metais,, kazin kaip jie zada isbandyti ATOMINI laiva?!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.