Vilniuje naktiniai autobusai nuo balandžio 15 d. važiuos tik savaitgalio naktimis

Nuo balandžio 15 dienos dėl mažo keleivių skaičiaus ir vairuotojų trūkumo naktiniai autobusai Vilniuje važinės tik penktadienio ir šeštadienio naktimis bei šventinių dienų išvakarėse, išskyrus poilsio ir šventinių dienų naktis prieš darbo dieną.

Pasak Vilniaus savivaldybės pranešimo, šiuo metu penktadienio ir šeštadienio naktimis pervežama daugiau kaip pusė visų naktinių reisų keleivių – vasarį šių keleivių skaičius perkopė 13 tūkstančių. Iš viso naktiniais autobusais vasarį važiavo apie 24 tūkst. vilniečių. Penktadienio, šeštadienio naktimis vienu reisu vidutiniškai važiuoja 23 keleiviai, kitomis savaitės naktimis – tik 11 žmonių.

Naktiniams autobusams aptarnauti visą savaitę reikia 23 vairuotojų, o tik penktadienio ir šeštadienio naktį bei šventinių dienų išvakarėse – perpus mažiau.

Priėmus šį sprendimą atsirado galimybė artimiausiu metu padidinti autobusų, aptarnaujančių sezoninius maršrutus į kapines ir sodus, skaičių.

Taip nuo šeštadienio, balandžio 14 dienos, vilniečiai poilsio dienomis sulauks papildomų autobusų, vykstančių 37 maršruto „Rokantiškės-Olandų-Tuskulėnų-Kalvarijų gatvės” ir 50 maršruto „Antakalnis-Didlaukio gatvė-Santariškės-Visoriai” trasomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.