Keturi muzikantai džiazo įtakų trikampyje

Lotynų Amerika, Lietuva, Nyderlandai – trys gana tolimi geografiniai taškai, netikėtai suartėję ir susijungę į fenomenalų trikampį Kęstučio Vaiginio ir „Randal Corsen Trio” džiazo muzikos vakare balandžio 18 d. trečiadienį, 19 val. Nacionalinės filharmonijos Didžiojoje salėje.

Lotynų Amerika. „Randal Corsen Trio” lyderis Randalas Corsenas gimė Nyderlandų Antilų Kiurasao saloje, netoli Vakarų Venesuelos pakrantės. Vietos papročiai ir gausios menininkų giminės gyvenimo būdas smarkiai įtakojo Corseno muziką. Pianisto ir kompozitoriaus kūryba yra unikalus abiejų Žemės pusrutulių muzikos lydinys: gimtosios salos etninė muzika, braziliški ir kubietiški ritmai, džiazo harmonijos, derinamos su moderniais europietiškos klasikos skambesiais.

Taip pat ir kiti grupės nariai augo veikiami saulėtojo žemyno garsų. Trio bosistas Ericas Calmesas – Randalo Corseno kraštietis – lankstus muzikantas, puikiai grojantis įvairiais akustiniais ir elektriniais bosiniais instrumentais, o būgnininkas Enrique Firpis, gimęs Urugvajuje, dar paauglystėje tapo populiariausiu krašto būgnininku.

Koncerte skambės antiliškos Randalo Corseno džiazo kompozicijos iš albumo „Evolushon”, kurį džiazo žinovas Johnas Ferraras „Jazz Radio 247” eterio metu pavadino „naujų muzikos turinio gelmių atvėrimu ir reikšmingiausiu debiutu Lotynų Amerikos džiazo scenoje”.

Lietuva. Kęstutis Vaiginis – jaunosios kartos saksofonininkas, išsiskiriantis gebėjimu išgauti skaidrų, estetišką skambesį, poetišku braižu ir emocingu improvizavimu, kurį papildo spontaniški ir kaitrūs jausmų proveržiai. Nuo 9 klasės nesiskiriantis su saksofonu, Kęstutis Vaiginis mokėsi autoritetingiausio Lietuvos saksofono pedagogo Petro Vyšniausko klasėje, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijo magistro laipsnį, vėliau studijas ryžosi tęsti užsienio aukštosiose muzikos mokyklose.

Kęstutis Vaiginis energingai reiškiasi džiazo scenoje, ne tik grodamas įvairiuose tarptautiniuose projektuose, Lietuvos ir užsienio džiazo festivaliuose bet ir komponuodamas muziką. Ekspresyvi, dinamiška ir lyriška, moderniojo džiazo bei akademinio garsyno nutvieksta muzika skambės ir šį vakarą Filharmonijos scenoje.

Nyderlandai. Būtent čia susikirto „Randal Corsen Trio” ir Kęstučio Vaiginio keliai. Jų susitikimų vieta ir sąveikos zona tapo olandų ir, ypač, Amsterdamo džiazo scena, o taip pat Nyderlandų konservatorijos, kuriose šiuo metu dėsto trio nariai, ir Amsterdamo menų mokykla, kurios magistrantūroje šiuo metu studijas tęsia Kęstutis Vaiginis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.