Indija sėkmingai išbandė tolimojo nuotolio balistinę raketą

Indija ketvirtadienį sėkmingai išbandė savo paties tolimiausio nuotolio raketą „Agni III”, kuri su branduoliniu užtaisu gali nuskrieti daugiau kaip 3 tūkst. kilometrų, pranešė mokslininkai.

Raketa „Agni III”, kurios pavadinimas sanskrito kalba reiškia ugnį, buvo išbandyta po nepavykusio bandymo praėjusių metų liepą, kai tokia pati raketa po paleidimo nukrito į Bengalijos įlanką.

„Taip, bandymas buvo visiškai sėkmingas”, – sakė W.Selvamurthy (V.Selvamurtis) iš Gynybos tyrimų ir plėtros organizacijos, kuri sukūrė šią raketą.

„Ji pakilo 10 val. 50 min. (8 val. 20 min. Lietuvos laiku) ir nusileido 11 val. 5 minutės, – sakė jis. – Esame visiškai patenkinti visais rezultatais, ištaisėme praėjusių metų … klaidas. (Bandymas) atitiko visas taikinio koordinates”.

Raketa buvo paleista iš poligono Vylerio saloje prie rytinės Indijos pakrantės.

Indija, kuri turi nuo 100 iki 150 branduolinių kovinių galvučių ir kuri surengė bandymus 1974 bei 1998 metais, kuria raketas, tarp jų ir „Agni” klasės, kad galėtų apsiginti nuo savo kaimynių Kinijos ir Pakistano, taip pat turinčių branduolinių ginklų.

Gynybos analitikai sako, kad „Agni III” pirmiausia yra skirta atremti Kinijos karinę galią, o artimesnio nuotolio raketos „Agni” buvo kuriamos turint omenyje seną priešininką Pakistaną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.