Likviduoto LAIB kreditoriams – 45,6 mln. litų

Finansų ministerija balandžio 25 d. išpirks paskutinę 1997 metais išleistų Vyriausybės vertybinių popierių (VVP) emisiją. Taip ministerija vykdo valstybės prisiimtus įsipareigojimus ir siekia kompensuoti likviduoto Lietuvos akcinio inovacinio banko (LAIB) kreditorių patirtus nuostolius.
Balandžio 25 d. išperkama VVP emisija Nr. 60701 skirta atsiskaityti su likviduotame LAIB lėšas praradusiais kreditoriais – juridiniais asmenimis bei juridinio asmens statuso neturinčiomis įmonėmis. Šios emisijos dydis – 45,66 mln. litų.

Tai jau penktoji emisija, kurią iš LAIB kreditorių – juridinių asmenų bei juridinio asmens statuso neturinčių įmonių – ketina išpirkti valstybė. Ankstesniosioms išpirkti prieš metus valstybė pervedė 45,66 mln. litų, 2005 m. ir 2004 m. – 45,66 mln. litų, o 2003 m. – 46,3 mln. litų.
Turintieji šios emisijos VVP investuotojai dėl pinigų išmokėjimo turėtų kreiptis į savo vertybinių popierių sąskaitų tvarkytojus. Pinigai bus pervesti į nurodytas sąskaitas pasirinktuose bankuose.
Balandžio 25 dieną išperkama emisija yra paskutinė 1997 metais išleistos VVP emisijos Nr. 61002 dalis, kurios visa apimtis – 233,95 mln. litų ir kuri 2000 metais buvo konvertuota į šešias emisijas. Emisijos buvo įtrauktos į Nacionalinės vertybinių popierių biržos prekybos sąrašus ir jomis vyko antrinė apyvarta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.