„Popkopėčios 2007” kviečia į „Pavasario karnavalą”

Balandžio 13-15 dienomis Lietuvos vaikų ir jaunimo centre (LVJC) jau septintąjį kartą vyks tarptautinio vaikų ir jaunimo kolektyvų populiariosios muzikos festivalio-konkurso ,,Popkopėčios 2007″ renginiai. Koncertų pradžia – 17 val.
LVJC Didžiojoje salėje skambės dvidešimt trijų vaikų ir jaunimo popmuzikos kolektyvų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Baltarusijos ,,premjeros” – 10 minučių trukmės specialiai ,,Popkopėčioms” parengtos muzikinės programos ,,Mes pavasario karnavale”. Festivalio svečiai – solistė iš Maskvos Evgenija Kašetova, ,,Popkopėčios 2005″ Grand Prix laimėtojai Klaipėdos jaunimo centro dainos studija ,,Keberiokšt” ir šio festivalio sumanytojos bei organizatorės Loretos Stasytytės vadovaujama popmuzikos studija ,,Re Mi Do” (LVJC).

,,Popkopėčios 2007″ – pavasariškas ir lengvas populiariosios muzikos šou, kuriame gausu kūrybinių interpretacijų ir originalių aranžuočių. Tai šventė ne tik žiūrovams, bet ir dalyviams. Jaunieji atlikėjai džiaugiasi pasirodymais didžiojoje scenoje ir labai laukia jų. Jie nori būti įvertinti. Konkursai jiems (kitaip, nei jų vadovams) ne kova, o šventė. ,,Iš savo patirties galiu pasakyti, kad scenoje vaikams dažnai dreba kojos, bet ne iš baimės, o iš malonaus jaudulio.” – pasakoja Loreta.

Konkurso dalyvių pasirodymai bus vertinami savo amžiaus grupėje, kurių yra trys: 6-9 metų; 10–13 metų ir 14-18 metų. Kiekvienoje jų – skiriamos tik I-osios vietos.

Taip pat įsteigti aukščiausiasis konkurso apdovanojimas – Grand Prix bei specialios nominacijos – ,,už įdomiausią programą”, ,,už kūrybiškumą ir interpretaciją”, ,,už originaliausiai ir geriausiai atskleistą temą”.

Apdovanojimus skirstys žiuri komisija. Komisijos pirmininkas – TV ir muzikinių renginių režisierius Vytenis Pauliukaitis, dizaineris Seržas Ganžumjanas, kompozitorius ir aranžuotojas Laimis Vilkončius, Kanzaso universiteto bei Lietuvos Muzikos akademijos garbės narė Linda Maksi ir operos solistė Rasa Juzakonytė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.