Faktai ir rekordai apie ULEB taurės finalo rungtynes

Nenumaldomai artėjant ULEB taurės turnyro finalo rungtynėms tarp Vilniaus „Lietuvos ryto” ir Madrido „Real” komandų, Krepsinis.net portalas pateikia įdomiausius faktus ir rekordus, siejančius finalo dalyves bei svarbiausias turnyro rungtynes.

Įdomūs faktai

* Keturi „Lietuvos ryto” krepšininkai – Robertas Štelmaheris, Mindaugas Lukauskis, Tomas Delininkaitis ir Andrius Šležas – kartu su ekipa laimėjo ULEB taurės turnyrą 2005 metais. Šie keturi krepšininkai turi galimybę įeiti į istoriją kaip pirmieji, du kartus laimėję ULEB taurės turnyrą.

* 32 metų A.Šležas „Lietuvos ryto” klube žaidžia nuo 1997 metų ir tai jau devintasis jo sezonas ekipoje (1998/99 metais A.Šležas žaidė „Šiauliuose”).

* Jei „Lietuvos rytas” laimės ULEB taurės varžybas, Eurelijus Žukauskas tarps pirmuoju krepšininku, laimėjusiu Eurolygos ir ULEB taurės turnyrus atstovaudamas vienos šalies ekipai. Kol kas abu trofėjus yra laimėjęs tik Lazaros Papadopoulos ir Antonis Fotsis (šiuo metu abu žaidžia Maskvos „Dinamo” klube).

* Atlikęs dar bent vieną rezultatyvų perdavimą Janis Blūmas pateks į ULEB taurės varžybų dešimtuką. Šiuo metu jis yra atlikęs 103 rezultatyvius perdavimus, o absoliutus rekordas – 164 perdavimai priklauso Lamontui Jonesui.

* ULEB taurės finalo varžybose iš viso bus devynių šalių krepšininkai, o pirmą kartą taurės finale žais australas (Matthew Nielsenas), brazilas (J.P.Batista), turkas (Keremas Tunčeri) ir belgas (Alexas Hervelle). Be jų bus krepšininkai iš Lietuvos, Ispanijos, Latvijos, Serbijos, Kroatijos ir JAV.

* Felipe Reyesas yra absoliučiai geriausias ULEB taurės turnyro kovotojas dėl kamuolių, jo sąskaitoje jau 360 atkovotų kamuolių.

* Madrido „Real” klubas gali tapti pirmuoju, kuris laimės visas keturias pagrindines Europos pirmenybes: Eurolyga, Saportos, Koračo ir ULEB taurių varžybas. Iki šio po tris turnyrus yra laimėjusios „Barcelona FC”, Milano „Olimpia” ir Kantu „Pallacanestro”.

* Jau dešimt metų (nuo 1997 metų) „Real” klubas nėra laimėjęs jokių tarptautinių varžybų.

* Nuo 2004 metų, kai Madrido komanda žaidė ULEB taurės turnyro finale ekipoje liko tik Alexas Mumbru.

* Tas pats Alexas Mumbru gali tapti pirmuoju krepšininku, pralaimėjusiu du ULEB taurės turnyro finalus.

* Nei vienas „Real” ekipos krepšininkas nėra laimėjęs tarptautinių turnyrų. Tik F.Reyesas ir A.Mumbru kartu su rinktine laimėjo pasaulio čempionatą praėjusią vasarą.

* Karališkuoju klubu vadinamas „Real” turi daugiausiai Eurolygos apdovanojimų – net 8.

* Madrido „Real” ekipos jaunimas Richardas Nguema (1988-02-07) ir Pablo Aguilaras (1989-09-02) bei „Lietuvos ryto” gynėjas Martynas Gecevičius (1988-05-16) gali tapti jauniausiais ULEB taurės turnyro dalyviais, jei tik jie pasirodys aikštelėje. Iki šiol jauniausias buvo Ravivas Limonadas, kuris gynė Jeruzalės „Hapoel” ekipos garbę būdamas 19 metų 7 mėnesių ir 18 dienų.

* Joanas Plazza arba Alexandras Trifunovičius taps trečiuoju treneriu, kuris laimės ULEB taurės turnyrą neturėdamas tarptautinių turnyrų patirties. Pirmieji du buvo Valensijos „Pamesa” vedlys Paco Olmosas ir „Hapoel” klubo vyriausiasis treneris Sharonas Druckeris.

Rekordai

Rezultatyviausi – Dejanas Tomaševičius („Pamesa”) ir Jamie Arnoldas („Krka”) – po 28 taškus.

Naudingiausias – Dejanas Tomaševičius („Pamesa”) – 38 naudingumo balai

Daugiausiai kamuolių gynyboje – Lazaros Papadopoulos („Dinamo”), Antonis Fotsis („Dinamo”) ir Tunji Awojobi („Hapoel”) – po 8.

Daugiausiai kamuolių puolime – Fabricio Oberto („Pamesa”) ir Dejanas Tomaševičius („Pamesa”) – po 6.

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų – Nacho Rodilla („Pamesa”) – 7.

Daugiausiai blokuotų metimų – Antonis Fotsis („Dinamo”) – 3.

Daugiausiai perimtų kamuolių – Tyrone Nesby („Lietuvos rytas”), Nikolay Padius („Dinamo”) ir Jamie Arnoldas („Krka”) – po 4.

Daugiausiai klaidų – Lazaros Papadopoulos („Dinamo”) – 5.

Daugiausiai išprovokuotų pražangų – Lazaros Papadopoulos („Dinamo”) ir Elmeras Bennettas („Real”) – po 12.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.