„Premier” lygoje – lyderio nesėkmė

Sekmadienį Anglijos „Premier” lygoje buvo žaidžiami aštuoni 32-ojo turo susitikimai, po kurių dar labiau išaugo intriga kovoje dėl čempionų vardo, mat lyderis „Man Utd” netikėtai suklupo, o artimiausias persekiotojas Londono „Chelsea” iškovojo pergalę. Dabar šias komandas skiria tik 3 taškai.

„Chelsea” namie po atkaklios kovos 1-0 įveikė septintąją vietą užimančią kitą šalies sostinės komandą „Tottenham”.

Pastarosios ekipos treneris Martinas Jolas nusprendė patausoti kelis pagrindinius žaidėjus, tarp jų Aaroną Lennoną, Dimitarą Berbatovą bei Robbie Keane’ą, mat kitą savaitę „Tottenham” laukia svarbus UEFA taurės ketvirtfinalio atsakomasis mačas prieš „Sevilla”. Be lyderių svečiams sunkiai sekėsi regzti atakas ir tuo „Chelsea” pasinaudojo.

Vienintelį įvartį 52-ąją minutę taikliu tolimu smūgiu iš 25 metrų pelnė gynėjas Ricardo Carvalho. Tai buvo pelnytas atlygis už visas iki tol buvusias bevaises čempionų pastangas.

Rungtynių pabaigoje po keitimo aikštėje pasirodęs D.Berbatovas turėjo progą rezultatą išlyginti, tačiau jo smūgį galva atrėmė patikimai žaidęs vartų sargas Petras Cechas.

Šią pergalę treneriui Jose Mourinho ir jo auklėtiniams dar labiau pasaldino „Portsmouth” klubas, namie netikėtai 2-1 įveikęs lyderį „Man Utd”.

Taktiškai protingai žaidę šeimininkai išlaikė apylygį žaidimą didžiąją rungtynių dalį ir, neleisdami varžovams įsibėgėti, 30-ąją minutę patys sensacingai įsiveržė į priekį – iš toli Benjani smūgiuotą kamuolį vartininkas Edwinas van der Saaras jau antrą kartą šią savaitę (pirmąjį – Čempionų lygos ketvirtfinalyje prieš „Roma”) atmušė tiesiai priešais save ir tuo puikiausiai pasinaudojo pirmasis prie jo prišokęs Matthew Tayloras, pasiųsdamas kamuolį į tinklą ir nepalikdamas olandui jokių vilčių atitaisyti klaidą.

Antrajame kėlinyje „Man Utd” perėmė iniciatyvą ir turėjo kelias puikias progas pasižymėti, tačiau Cristiano Ronaldo, Ole Gunnaro Solskjaero ir kitų bandymus pasižymėti atrėmė puikiai žaidęs vartininkas Davidas Jamesas.

Visos svečių pastangos buvo bevaisės ir žaidimas po truputį vėl susilygino. Galiausiai priešpaskutinę mačo minutę Sero Alekso Fergusono auklėtiniai patys palaidojo viltis iškovoti bent tašką – vaikiškoje situacijoje komandos draugo perdavimo sulaukęs gynėjas Rio Ferdinandas paspyrė jį vartininkui E.van der Saarui, tačiau šis buvo palikęs vartus, tikėdamasis, jog gynėjas jo nelies. Viso to rezultatas – kamuolys dar kartą suspurdėjo „Man Utd” tinkle.

Visgi, nepaisant to, Mančesterio futbolininkai nepasidavė ir tuoj pat rezultatą sušvelnino – puikiai žaidęs D.Jamesas, kaip ir jo kolega, nesugebėjo sugraibyti kamuolio po varžovo smūgio ir tuo pasinaudojo Johnas O’Shea, iš arti sušvelnindamas santykį – 2-1. Tačiau tai buvo viskas, ką lyderiams pavyko pasiekti – per likusį laiką rezultatas nepasikeitė ir Harrio Redknappo auklėtiniai išplėšė pergalę.

Taip pat netikėtai suklupo ir dėl trečiosios vietos kovą tęsiantis Londono „Arsenal” – Arseno Wengero auklėtiniai patyrė pirmąjį pralaimėjimą naujajame „Emirates” stadione, 0-1 nusileisdami priešpaskutinę vietą užimančiai „West Ham” vienuolikei.

Visas 90 minučių šeimininkų pranašumas nekėlė abejonių – jie kur kas daugiau ir pavojingiau atakavo, laimėdavo daugelį dvikovų ir nuolatos rezgė atakas. Bet visos jų pastangos atsimušdavo į nepralaužiamą „West Ham” vartininko Roberto Greeno sieną – anglas fantastiškai atremdavo visus „Arsenal” žaidėjų mėginimus pelnyti įvartį tiek iš arti, tiek ir iš toli.

Tuo tarpu Alano Curbishley auklėtiniai turėjo vos keletą progų ir viena jų jau per teisėjo pridėtą pirmojo kėlinio laiką pasinaudojo – Lucasas Neillas tolimu perdavimu išvedė Bobby Zamorą vieną prieš vartininką Jensą Lehmaną ir šis permetė kamuolį vokiečiui virš galvos.

Po finalinio švilpuko šeimininkams teliko griebtis už galvų – fortūna jiems šiandien buvo atsukusi nugarą. Įdomu pažymėti, jog tai buvo trečioji dėl išlikimo tarp stipriausiųjų kovojančio „West Ham” klubo pergalė iš eilės bei trečiasis „Arsenal” pralaimėjimas per tiek pat rungtynių.

Aršiausias „Arsenal” varžovas kovoje dėl trečiosios vietos „Liverpool” rungtyniavo kur kas sėkmingiau – blankokame mače Rafaelio Benitezo auklėtiniai 2-1 įveikė „Reading”.

Visi šeštadienio rezultatai:

„Chelsea” 1 – 0 „Tottenham”

52′ [1 – 0] R. Carvalho

„Arsenal” 0 – 1 „West Ham”

45′ [0 – 1] B. Zamora

„Blackburn” 1 – 2 „Aston Villa”

24′ [1 – 0] B. McCarthy (pen.)
34′ [1 – 1] P. Berger
73′ [1 – 2] G. Agbonlahor

48′ S. Petrov („Aston Villa”) nerealizavo 11 metrų baudinio

„Middlesbrough” 4 – 1 „Watford”

5′ [1 – 0] M. Viduka
23′ [1 – 1] D. Francis
27′ [2 – 1] G. Boateng
75′ [3 – 1] M. Viduka
79′ [4 – 1] F. Rochemback

„Reading” 1 – 2 „Liverpool”

15′ [0 – 1] A. Arbeloa
47′ [1 – 1] B. Gunnarsson
86′ [1 – 2] D. Kuyt

„Sheffield Utd” 1 – 2 „Newcastle”

17′ [0 – 1] O. Martins
74′ [1 – 1] C. Nade
80′ [1 – 2] S. Taylor

„Wigan” 1 – 3 „Bolton”

32′ [1 – 0] E. Heskey
44′ [1 – 1] N. Anelka
68′ [1 – 2] A. Teymourian
73′ [1 – 3] A. Teymourian

„Portsmouth” 2 – 1 „Man Utd”

30′ [1 – 0] M. Taylor
89′ [2 – 0] R. Ferdinand (į savo vartus)
90′ [2 – 1] J. O’Shea

Turnyrinė lentelė

Rezultatyviausi žaidėjai

1. Didier Drogba („Chelsea”) 18 įvarčių
2. Cristiano Ronaldo („Man Utd) 16
3. Benny McCarthy („Blackburn”) 13
4. Wayne Rooney („Man Utd”) 12
5. Yakubu („Middlesbrough”) 12

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.