Iranas panaudojo britų jūrininkę kaip „propagandos įrankį”

Iranas panaudojo vienintelę moterį tarp sulaikytų 15 Didžiosios Britanijos karinio jūrų laivyno narių kaip „propagandos įrankį”, uždaręs ją atskirai ir pasakęs, kad ji vienintelė liko įkalinta, penktadienį pranešė išlaisvinti jūrininkai.

Bendrame pareiškime, kuris buvo perskaitytas spaudos konferencijoje, jos kolegos sakė, kad „nepaprastai didžiuojasi” 26-erių vyresniąja jūreive Faye Turney (Fėj Terni) ir jos „ypač profesionaliu” elgesiu per visą 13 dienų trukusį sulaikymo laikotarpį.

„Iranas pasinaudojo tuo, kad ji yra moteris, kaip propagandos įrankiu. Tai tikrai apgailėtina”, – sakė jie.

Vėliau atsakinėdami į klausimus, jie sakė, kad vieną vaiką auginanti motina buvo atskirta ir izoliuota netrukus po to, kai kovo 23 dieną jie buvo sulaikyti Šat al Arabo upėje, skiriančioje Iraką nuo Irano.

„Netrukus po to jai buvo pasakyta, kad mus visus paleido. Maždaug keturias dienas ji galvojo, jog ji vienintelė ten liko”, – sakė Karališkojo karinio jūrų laivyno kapitonas Chrisas Airas (Krisas Eras).

„Jai teko patirti gan daug streso, apie kurį mes nieko nežinojome. Ji puikiai su tuo susidorojo, sugebėjo išsaugoti savo orumą”, – pridūrė jis.

F.Turney, kuri yra ištekėjusi už Karališkojo jūrų laivyno viršilos, spaudos konferencijoje nedalyvavo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.