Didžiosios Britanijos ir JAV profsąjungos veda derybas dėl susijungimo

Stambiausia Didžiosios Britanijos profsąjunga „Amicus” ketina aptarti galimybę susijungti su kita profsąjunga, įsikūrusia JAV ir Kanadoje. Jeigu sandoris būtų sudarytas, „Amicus” gretas papildytų dar 1,2 mln. narių ir susikurtų viena stambiausių profsąjungų pasaulyje su daugiau nei 3 mln. narių, praneša BBC tarnyba.

„Amicus” generalinis sekretorius Derekas Simpsonas (Derek Simpson) planuoja susitikti su pareigūnais iš „United Steel Workers” maždaug po dviejų savaičių. Kaip teigia BBC korespondentas Stivenas Keipas (Stephen Cape), tai pirmas kartas, kai aptariama tokio tarptautinio susijungimo galimybė. Pasak jo, tokie reiškiniai byloja apie besikeičiantį pasaulį, kuriame profsąjungų įtaka darosi vis mažesnė ir tenka kautis dėl nišos rinkoje su stambiomis pasaulinėmis kompanijomis.

Nors skirtingose šalyse galioja skirtingi darbo įstatymai, viena stambi pasaulinė profsąjunga galėtų daryti spaudimą kompanijoms ir jų vadovams, pridūrė jis.

Kai kuriais klausimais, tarkime, dėl darbuotojų atlygio, būtų įmanoma koordinuoti streikus kompanijoje, turinčioje gamyklų Didžiosios Britanijoje ir JAV.

„Amicus” jau kitą mėnesį išsiplės, kai susijungs su „Transport and General Workers Union (T&G) ir taps didžiausia šalyje profsąjunga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.