A. Brazauskas liūdnas D. Grybauskaitės prognozes laiko visiška neteisybe

Socialdemokratų partijos pirmininkui Algirdui Brazauskui eurokomisarės Dalios Grybauskaitės aštrios pastabos apie Lietuvos finansinę būklę pasirodė lengvabūdiškos.

Lietuvos radijo laidoje „Akiračiai” Algirdas Brazauskas, komentuodamas Europos Komisijos (EK) biudžeto ir finansinio programavimo komisarės Dalios Grybauskaitės kritiką Lietuvai, leido suprasti, kad jos pastabos apie eurą ir ES paramą buvusios mėgėjiškos.

„Prognozuoti, žinot, prognozuoti daug mėgėjų yra. Ir daug kas prognozuoja labai lengvabūdiškai. Matot, taip vienareikšmiškai ir griežtai niekas negali atsakyti”, – sako A. Brazauskas.

Jo manymu, D. Grybauskaitė Lietuvos fiskalinės politikos padėtį vertina „labai lengvai”.

„Tie, kurie išmano finansus, puikiai žino, kad sustabdyti infliaciją – tai reiškia sumažinti žmonių pajamas, mažinti paklausą. Manyčiau, tai būtų daroma per anksti”, – teigia A. Brazauskas.

D. Grybauskaitė yra pasakiusi, kad jei Lietuva toliau vangiai įsisavins ES paramos lėšas, dalį jos turės grąžinti. Ji taip užsiminė, kad Lietuvai įsivesti eurą 2010-aisiais yra nerealu.

„Man skaudu pasidarė, kai aš išgirdau šitokį D. Grybauskaitės vertinimą. Aš įsigilinau į Finansų ministerijos ataskaitą ir galiu pasakyti: visiška neteisybė yra.

Lėšos yra panaudojamos, valstybės biudžeto dalis paramoje taip pat numatyta: kai paimu bendrą lentelę, nematau, kur problema yra”, – teigė socialdemokratų lyderis.

Premjeras G. Kirkilas D. Grybauskaitės žodžius yra pavadinęs karštakošiškais, neteisingais ir nepagrįstais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.