Išrinkti gražiausi 2006 m. Lietuvos pašto ženklai

Kaip ir kasmet, šių metų sausio pabaigoje buvo paskelbti gražiausio 2006 metų Lietuvos pašto ženklo rinkimai. Gražiausio 2006 metų Lietuvos pašto ženklo vardą pelnė ženklas „J. K. Vilčinskio „Vilniaus albumas” (dailininkė – I. Balakauskaitė), surinkęs 58365 balsavusiųjų taškus. Antroji vieta skirta pašto ženklui „Vilniaus arkikatedra bazilika” iš serijos „Lietuvos bažnyčios” (dailininkė – A. Griškevičienė) – surinko 52504 taškus; trečioji vieta atiteko pašto ženklui iš serijos „Šv. Kalėdos ir Naujieji metai” (dailininkas – H. Ratkevičius) – surinko 46119 taškų.

Du mėnesius vykusioje apklausoje savo nuomonę išreiškė per 25837 gyventojų (Tai beveik 5000 balsų daugiau nei praėjusiais metais). Balsuoti už labiausiai patikusį pašto ženklą buvo galima dviem būdais – užpildžius pašte gautą anketą ir ją įmetus į artimiausią siunčiamųjų laiškų dėžutę arba paliekant pašte, o taip pat – siunčiant elektroninę užpildytą anketą Pašto ženklų leidybos skyriui.

Rinkdami gražiausius Lietuvos pašto ženklus, apklausos dalyviai pašto ženklų leidėjams pateikė ir savo pasiūlymų, pastabų, patarimų. Balsavusieji įvertino vis gražėjančius pašto ženklus, siūlė leisti daugiau pašto ženklų istorine, gamtos tematika. Jaunieji Lietuvos filatelistai buvo ypač išradingi – jie ne tik siuntė anketas, bet ir kūrė savo pašto ženklų projektus – jų gauta daugiau kaip 200.

Apklausą rengė AB Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos skyrius, norėdamas sužinoti gyventojų nuomonę apie išleistus pašto ženklus, juos reklamuoti mūsų šalyje ir užsienyje, skatinti jaunimą domėtis filatelija.

Išrinktus gražiausius pašto ženklus galite pamatyti adresu: www.post.lt – Naujienų ir aktualijų skyrelyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.