„Alnos” grupės apyvarta pernai išaugo penktadaliu

2006 metais „Alnos” grupės apyvarta, išaugusi 21 proc., pasiekė 162 mln. litų. Panašiai didėjo ir įmonių grupės pajamos iš veiklos informacinių technologijų srityje, jos sudarė 91,4 mln. litų.

Pasak „Alnos” direktorių tarybos pirmininkės Justinos Milaknytės, praėję metai informacinių technologijų srityje išsiskyrė smarkiai augančiu paslaugų populiarumu – būtent paslaugos ir konsultacijos atneša vis didesnę bendrovės pajamų dalį. Jos sudarė beveik 60 proc. visų pajamų iš veiklos IT srityje.

„Rinkoje stipriai auga sudėtingesnių sprendimų, konsultacijų, IT paslaugų nuomos paklausa. Verslas vis efektyviau panaudoja IT savo konkurenciniam pranašumui didinti. Be to, valstybės institucijos įgyvendina vis daugiau e-valdžios projektų”, – sako ji.

Pasak J. Milaknytės, šiuo metu konkurencija Baltijos šalių IT rinkoje išaugusi. „Dirbti joje – labai įdomu. Specialistams nebepakanka vien tik gerai išmanyti savo sritį, jie turi suprasti ir klientų verslus, naudoti IT sprendimus kaip priemonę jų veiklos pelningumui didinti”, – sako „Alnos” direktorių tarybos pirmininkė.

Pasak jos, besiplečianti Lietuvos IT sprendimų rinka kuria ir gerokai didesnę kvalifikuotų IT specialistų paklausą. „Mes džiaugiamės, kad vis daugiau profesionalų įvertina darbo specializuotose bendrovėse privalumus. Norime išlaikyti ir pritraukti geriausius specialistus rinkoje, todėl ir toliau ypatingą dėmesį skirsime darbuotojų motyvacijai”, – sako „Alnos” grupės vadovė.

Praėjusiais metais „Alnos” grupės bendrovės sparčiai plėtė veiklą Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse, didėjo visų jų pajamos.

IT konsultacijų ir paslaugų bendrovė „Alna Intelligence” 2006 m. iš tiesioginės veiklos Lietuvoje ir Latvijoje gavo 63,5 mln. litų pajamų, 35 proc. daugiau negu 2005 metais. Bendrovė jau trejus metus išlaiko panašų augimo tempą.

Lietuvoje, Estijoje ir Lenkijoje veikianti verslo valdymo sprendimų ir konsultacijų bendrovė „Alna Business Solutions” savo pajamas pernai augino penktadaliu ir pasiekė beveik 14 mln. litų apyvartą. Pernai bendrovė taip pat tapo didžiausios „Microsoft Dynamics” verslo valdymo sprendimų tiekėjos pasaulyje „Partner Power International” partnere.

Individualių programinių sprendimų kūrėja „Alna Software” 2006 m. suteikė 20 proc. daugiau paslaugų ir gavo 13,7 mln. litų pajamų. Didžiausią pajamų dalį bendrovė gavo iš e-valdžios ir elektroninių paslaugų projektų Lietuvoje, taip pat – užsienio klientų „Bentley”, „Deutche Bank” ir „LHS Telekom”. Su jais bendrovė dirba jau daugiau nei 12 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.