Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianas įteikė premiją tarptautinio konkurso laureatei Vilmai Mončytei ir jos pedagogui profesoriui Virgilijui Noreikai

Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianas šiandien priėmė tarptautinio konkurso Kijeve I vietos laimėtoją solistę Vilmą Mončytę ir jos pedagogą profesorių Virgilijų Noreiką. Parlamento vadovas įteikė laureatei ir jos pedagogui pinigines premijas ir padėkas.

V. Muntianas, sveikindamas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Operos studijos stažuotoją, tarptautinio konkurso Kijeve I vietos laimėtoją V. Mončytę, pabrėžė, jog kultūros žmonės yra geriausi mūsų šalies ambasadoriai, garsinantys Lietuvos vardą užsienyje. Dėkodamas profesoriui V. Noreikai už mokinės parengimą konkursui ir ilgametę pedagoginę veiklą, Seimo Pirmininkas pasidžiaugė, jog profesoriaus mokiniai, išsibarstę po visą Lietuvą ir Europą, šiandien sėkmingai skinasi kelią į muzikos olimpą – tarp jų yra vis garsėjantys Edgaras Montvidas, Gediminas Tiškevičis (Varna), o Sergejus Larinas – pasaulinio garso muzikos žvaigždė – irgi yra profesoriaus V. Noreikos mokinys.

„Tautos pažangą reikia sieti su kultūra”, – pabrėžė Seimo Pirmininkas V. Muntianas.

Kartu su laureatu ir jos pedagogu atvykusi Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorė Liucija Stulgienė pristatė fondo organizuojamo artėjančio devintojo festivalio „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu” programą ir sakė norinti, kad provincijos žmonės galėtų kuo arčiau susipažinti su tikrąja kultūra, klasikine muzika ir menu. „Koncertai sušildo sielą”, – teigė L. Stulgienė.

Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianas palinkėjo Vilmai Mončytei ir profesoriui Virgilijui Noreikai plačių kūrybinių užmojų bei jautrių klausytojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.