Ekonomikos komitetas Briuselyje ir Liuksemburge domėsis Europos Sąjungos institucijų veikla

Ekonomikos komiteto delegacija, vadovaujama komiteto pirmininkės Birutės Vėsaitės, balandžio 10-14 dienomis vyksta vizito į Briuselį (Belgijos Karalystė) ir Liuksemburgą (Liuksemburgo Didžioji Hercogystė). Taip pat delegacijoje – komiteto nariai Ramūnas Garbaravičius, Saulius Lapėnas, Julius Veselka ir Pranas Vilkas. Vizitas surengtas atsižvelgiant į būtinybę plėtoti tarptautinį bendradarbiavimą ir aktyvinti nacionalinių parlamentų dalyvavimą Europos Sąjungos teisėkūros procese, taip pat atsižvelgiant į 2007 m. Ekonomikos komiteto veiklos planą.
Balandžio 10 d. numatoma susitikti su Lietuvos Respublikos ambasadore Belgijos Karalystėje Nijole Žambaite ir Lietuvos verslo atstovybės Briuselyje vadovu Andriumi Romanovskiu. Susitikimo metu numatoma aptarti ekonominio bendradarbiavimo klausimus, taip pat susipažinti su Lietuvos verslininkų galimybėmis plėtoti verslą Belgijoje.
Balandžio 11 d. Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje delegacijos nariai susitiks su Lietuvos nuolatinio atstovo Europos Sąjungoje pavaduotoju, įgaliotuoju ministru Romu Švedu, transporto (sausumos) atašė Rimante Briedyte-Meneses, transporto (jūrų transporto ir civilinės aviacijos) atašė Virgilijumi Danilevičiumi, vidaus rinkos atašė Jolita van Otterlo bei vyr. specialiste Ona Kostinaite-Grinkevičiene. Susitikimo metu planuojama susipažinti su nuolatinės Lietuvos atstovybės veikla, dalyvavimo teisėkūros procese aktualijomis ir problemomis.
Toliau numatytas delegacijos narių susitikimas su Europos Parlamento „Baltijos Europos” intergrupės pirmininku Kristoferiu Byzlei (Christopher Beazley) ir nariais. Bus pasikeista nuomonėmis dėl Europos Parlamento rezoliucijos „Dėl Baltijos jūros regiono strategijos formuojant Šiaurės dimensiją” ir kitais aktualiais Baltijos regiono valstybių klausimais.
Taip pat delegacijos nariai dalyvaus Europos Parlamento Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komiteto apskritojo stalo diskusijoje „Naujosios Europos energetikos galimybės ir perspektyvos”, susitiks su Lietuvoje išrinktais Europos Parlamento nariais.
Balandžio 12 d. susitikime su Europos Komisijos nare, atsakinga už finansinį programavimą ir biudžetą, Dalia Grybauskaite bus aptarti struktūrinės paramos ir jos įsisavinimo Lietuvoje klausimai.
Vizito metu delegacijos nariai taip pat susitiks su Europos Komisijos pirmininko pavaduotoju Giunteriu Ferhoigenu (Günter Verheugen), atsakingu už įmones ir pramonę. Planuojama apsikeisti nuomonėmis apie naujausias Europos Komisijos iniciatyvas dėl Europos pramonės įmonių veiklos, įvertinant klimato kaitą, dėl administracinės naštos mažinimo, taip pat geresnio reglamentavimo įgyvendinimo aspektų.
Gilinantis į Ekonomikos komiteto veiklos klausimus ir jų reglamentavimą energetikos ir transporto srityse, numatoma susitikti su Europos Komisijos Energetikos ir transporto generalinio direktorato pareigūnais.
Numatyti susitikimai su Belgijos Atstovų rūmų Ekonomikos, mokslo politikos, švietimo, nacionalinių mokslo ir kultūros institucijų, viduriniosios klasės ir žemės ūkio komiteto pirmininku Polu Tantu (Paul Tant) ir nariais (balandžio 11 d.) bei su Liuksemburgo parlamento Ekonomikos, energetikos, pašto ir sporto komiteto pirmininku Aleksu Bodriu (Alex Bodry) ir nariais (balandžio 13 d.). Bus aptarta ekonominė situacija Europos Sąjungos valstybėse, atsižvelgiant į energetinių išteklių tiekimo saugumo ir jų diversifikavimo aspektus, pasikeista nuomonėmis dėl ekonominio bendradarbiavimo plėtojimo bei parlamentinio bendradarbiavimo perspektyvų.
Balandžio 13 d. susitikime su Audito rūmų nare Irena Petruškevičiene bus pasidalyta patirtimi dėl audito ir kitų kontrolės instrumentų naudojimo praktikos Europos Sąjungoje.
Delegacija lankysis ir kitose Europos Sąjungos institucijose. Susitikimų Europos investicijų banke ir Europos investicijų fonde metu numatoma aptarti šių institucijų finansinių instrumentų platesnio naudojimo Lietuvoje perspektyvas, taip pat susipažinti su „Jeremie” programos įgyvendinimo patirtimi kitose Europos Sąjungos valstybėse bei jos įgyvendinimo Lietuvoje perspektyvomis.
Komiteto nariai taip pat lankysis Europos Bendrijų Pirmosios Instancijos teisme, kur susipažins su Europos Sąjungos ir nacionalinės teisės derinimo ir įgyvendinimo aktualijomis ir problemomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.