Vilniaus socdemų sprendimas sudaryti koaliciją su R.Paksu – teisėtas, nustatė etikos komisija

Vilniaus socialdemokratų sprendimas dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje su nušalintojo prezidento Rolando Pakso įkurta partija „Tvarka ir teisingumas” (liberalais demokratais) priimtas teisėtai.
Tai paskelbė ketvirtadienį dvi valandas posėdžiavusi Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus Etikos ir procedūrų komisija.

„Vadovaujantis tarybos narių ir balsavusių narių sąrašu sprendimas dėl koalicijos su R.Paksu buvo priimtas teisėtai balsų dauguma”, – po posėdžio žurnalistams sakė šios komisijos pirmininkas Afredas Grencevičius.

Pagal partijos statutą komisijos sprendimu nepatenkinti socialdemokratai gali ji apskųsti partijos Etikos ir procedūrų komisijai.

Tačiau, BNS šaltinių partijoje teigimu, kol kas to daryti neketinama.

Etikos ir procedūrų komisija sprendimo bendradarbiauti su liberaldemokratais teisėtumą nutarė svarstyti po to, kai antradienio vakarą LSDP Vilniaus skyriaus tarybos posėdyje už koaliciją su R.Paksu balsavo 51, prieš – 48 nariai, tačiau nesutarta kiek išties tarybos narių dalyvavo balsavime – 101 ar 103. Partijos statutas teigia, kad sprendimas balsuojant priimamas, kai už tai pasisako daugiau nei pusė dalyvavusiųjų.

Socialdemokratų lyderis Algirdas Brazauskas žiniasklaidai trečiadienį pareiškė, jog po skirtingai kelių pusių interpretuojamo balsavimo Vilniaus skyriaus taryboje, skyriaus vadovas Algirdas Paleckis neturi jokių įgaliojimų pasirašyti koalicijos sutartį su liberaldemokratais.

Be to, A.Brazauskas pabrėžė, jog etikos komisijos sprendimas gali tapti pagrindu sprendžiant tolesnį A.Paleckio likimą partijoje.

Tuo tarpu R.Paksas trečiadienį pareiškė, jog sutartį dėl valdančiosios koalicijos sudarymo Vilniuje jo partija „Tvarka ir teisingumas” su socialdemokratais pasirašys po šv.Velykų, o kairiųjų pavyzdžiu turėtų pasekti ir dešinieji.

Socialdemokratų partijos (LSDP) prezidiumas pirmadienį buvo įpareigojęs Vilniaus skyriaus narius balsuojant dėl valdančiosios koalicijos formavimo sostinėje neremti galimų R.Pakso, liberalcentristų vadovo Artūro Zuoko ar Vilniaus konservatorių lyderio Kęstučio Masiulio kandidatūrų į sostinės merus.

51-nos vietos Vilniaus miesto taryboje daugiausiai mandatų – 14 – laimėjo liberaldemokratai, konservatoriai – 10, liberalcentristai – 9, socialdemokratai ir Lenkų sąjunga – po 6, Liberalų sąjūdis – 4, Rusų sąjunga – 2.

Vieną koaliciją ėmėsi formuoti liberaldemokratai ir Lenkų sąjunga, kitą – „švaros koaliciją” – konservatoriai ir Liberalų sąjūdis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.