Klaipėda domina baltarusius

Latvijos uostininkų ir geležinkelininkų nesutarimai duos naudos Lietuvai, teigia vakar Klaipėdoje viešėjęs Baltarusijos geležinkelių vadovas Vladimiras Žerelo.

Susitikime su Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos atstovais svečias teigė, kad Baltarusijos kalio trąšų gamintojai jau informavo, jog šiemet į Latvijos uostus gabens 2,2 mln. tonų savo produkcijos, o į Lietuvą – 2,6 mln. tonų.

Nuo 2002 metų, kai Klaipėdos uoste buvo perkrauta 4,95 mln. tonų baltarusiškų krovinių, šios šalies tranzitas per mūsų uostą nuolat mažėjo, ir 2005-aisiais buvo nukritęs iki 3,5 mln. tonų. Tačiau pernai vėl buvo užfiksuotas augimas – perkrauta 4,5 mln. tonų baltarusiškų krovinių.

Susitikime su Baltarusijos delegacija dalyvavęs „Klaipėdos naftos” vadovas Jurgis Aušra informavo, kad jo įmonė yra pasirašiusi techninį protokolą su kompanija „Belneftechim” dėl žalios naftos importo. Tačiau realūs krovos darbai gali būti pradėti tik pasirašius darbinį susitarimą.

„Kas dekadą galėtume iškrauti 100 tūkstančių tonų talpos tanklaivį”, – sakė J. Aušra.

Kol kas Baltarusiją per Klaipėdą tik eksportuoja naftos produktus. Tiesa, jų srautai nežymiai sumenko – 2004 metais perkrauta 1,5 mln. tonų, o pernai – 1,25 mln. tonų

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.