Taksistas tikina tapęs reketo auka

Ikiteisminį tyrimą pradėję uostamiesčio teisėsaugininkai tiria, ar tikrai buvo reketuojamas taksistas. Nukentėjusysis tikina, kad už neva pavogtą mašiną jis buvo priverstas sumokėti tūkstantį eurų ir pasirašyti skolos lapelį.

Užvakar policijoje UAB „Prekybos namai žvaigždė” taksi vairuotojas Igoris L. teigė, kad kovo 14 dieną „Mercedes-Benz” markės automobilio, kuriuo jis važinėja, savininkas iš jo pareikalavo pinigų.

Anot taksisto, Artūrui M. už neva pavogtą mašiną jis sumokėjęs vieną tūkstantį eurų bei buvo priverstas pasirašyti 3 500 litų vekselį.

Uostamiesčio 3-iajame policijos komisariate dėl turto prievartavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai tyrimo eigos nekomentuoja.

Vakar UAB „Prekybos namai žvaigždė” vadybininkas Vitalijus stebėjosi minėta istorija. Esą jis užvakar šnekėjęs su Igoriu L., tačiau šis nesakęs, kad mersedesas pavogtas, o jokio pranešimo iš policijos bendrovė negavusi.

„Labai keista. Mašinas iš savininkų nuomojasi bendrovė, o ne taksi vairuotojai. Todėl tariamas savininkas turėjo reketuoti mus, o ne taksistą”, – stebėjosi vadybininkas.

Bendrovė „Prekybos namai žvaigždė” policijos suvestinėse minima ne pirmą kartą. Pernai birželio pabaigoje ties Šermukšnių gatvės 11a namu sudegė du bendrovės taksi automobiliai „Nissan Primera”, po kelių dienų – dar viena mašina.

Bendrovės atstovų spėjimas, kad lizingo būdu įsigytos naujutėlės mašinos padegtos, pasitvirtino. Nuostolius atlygino draudimas, o policija padegėjų dar nerado.

2005-ųjų rugpjūtį tos pačios bendrovės vairuotojas 42 metų Kęstutis Riauka įtartas net dviem vagystėmis iš mašinų.

Policijos patruliai jį sulaikė netoli apvogtos mašinos su įkalčiais. Kelis kartus už įvairius nusikaltimus teistas K. Riauka buvo gerai žinomas uostamiesčio teisėsaugininkams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.