„Alta Capital Partners” įsigijo kontrolinį Lenkijos konditerijos gamintojos „Mieszko” akcijų paketą

Baltijos šalių privataus kapitalo investicinė bendrovė „Alta Capital Partners” balandžio 3 d. pasirašė sutartį dėl 66,18 proc. bendrovės „Mieszko” akcijų įsigijimo. „Mieszko” yra viena pirmaujančių Lenkijos konditerijos gamintojų, kurios akcijos yra listinguojamos Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

„Alta Capital Partners” „Mieszko” akcijas nupirko iš investicinio fondo, valdomo „Darby Overseas Investments, Ltd.”.

Šiuo metu itin gerai žinoma konditerijos produktų gamintoja Lenkijoje „Mieszko” buvo įsteigta 1993 metais. Jos gaminiai yra tarp populiariausių ir stipriausių prekės ženklų karamelės ir cukruje kepintų riešutų segmentuose. 2006 metais bendrovės pardavimai siekė 172 mln. litų (50 mln. eurų). Savo gaminius „Mieszko” eksportuoja į Baltijos šalis, Vokietiją, kitas Europos valstybes. Žinomiausi bendrovės produktai yra „ZOZOLE”, „Kleinoty”, „Cherissimo”, „Amoretta” ir „Frutis”.

Pasak „Alta Capital Partners” vadovo Indrek Rahumaa, „Mieszko” įsigijimas atitinka bendrą „Alta Capital” strategiją, kuria siekiama susikurti regioninį maisto pramonės ir konditerijos gamintojų portfelį.

„Mes ketiname tęsti „Mieszko” strategiją ir didinti jos produktų skvarbą Lenkijos rinkoje, taip pat planuojame plėsti eksportą. Šios bendrovės augimo potencialas yra didžiulis, o jį dar labiau skatina vartotojų perkamosios galios augimas regione. „Mieszko” patirtis ir konditerijos pramonės srities išmanymas suteikia galimybių jos veiklos plėtrai”, – sako I. Rahumaa.

„Tikime, kad tai atvers bendrovei naujų plėtros galimybių. Džiaugiamės, kad naujieji akcininkai remia bendrovės iki šiol įgyvendintą strategiją”, – sako „Mieszko” prezidentas Marek Moczulski.

„Mieszko” akcijos ir toliau bus viešai listinguojamos Varšuvos vertybinių popierių biržoje. Kaip reikalauja prekybos akcijomis reglamentas, „Alta Capital Partners” sumažins savo akcijų dalį iki mažiau nei 66 proc. per artimiausius tris mėnesius.

„Alta Capital Partners” yra privataus kapitalo investicinė bendrovė investavusi daugelyje pramonės sričių. Šiuo metu jos investicinis portfelis viršija 1 mlrd. litų (300 mln. eurų). „Alta Capital Partners” naudoja ilgalaikio investavimo strategiją. Siekdama kiekvienos jos portfelį sudarančios bendrovės sėkmės, „Alta Capital Partners” aktyviai įsitraukia į įsigytų bendrovių valdymą.

„Alta Capital Partners” portfelį sudaro tokios bendrovės kaip „Silvano Fashion Group”, „Lauma Lingerie”, „Milavitsa”, „Linret”, PTA, „Desseilles International”, „Alta Real Estate Partners”, „Scantarp OY”. Praėjusią savaitę „Alta Capital Partners” pasirašė sutartį dėl Latvijoje pirmaujančios statybų, energetikos ir telekomunikacijų statybų darbų bendrovės „Latvijas Energoceltnieks” įsigyjimo. Šiuo metu fondo valdomose įmonėse dirba virš 4000 darbuotojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.