ES pradėjo „Apple iTunes” kainų tyrimą

Europos Sąjunga (ES) pradėjo tyrimą dėl „Apple” internetinės muzikos parduotuvės „iTunes” kainų Europos vartotojams ir apkaltino įmonę ribojant vartotojų pasirinkimą, praneša BBC.

Briuselis mano, jog susitarimai tarp „Apple” ir įrašų kompanijų prieštarauja ES įstatymams, neleisdami vienos šalies vartotojams pirkti muziką kitų šalių tinklapiuose.

Didžiosios Britanijos grupė „Which?” neseniai pasiskundė, kad britai už dainas turi mokėti daugiau nei kiti.

„Apple” teigė norinti pristatyti bendrą visai Europai paslaugą, tačiau to padaryti neleidžia tam tikros kliūtys.

Komisijos sprendimas nėra susijęs su „iTunes” ir EMI pirmadienio susitarimu kompanijos muzikos įrašus pardavinėti be piratavimo apsaugos.

Briuselis išsiuntinėjo laiškus „Apple” ir kitoms neįvardintoms įrašų kompanijoms, išreikšdamas nepasitenkinimą dėl muzikos pardavimo būdų. Tai pirmasis formalaus proceso žingsnis.

Komisija pažymėjo, kad „Apple” vartotojų gyvenamąją vietą nustato pagal kreditinių kortelių informaciją ir leidžia žmonėms dainas pirkti tik savo šalių tinklapiuose.

„Which?” 2005 metų tyrimas parodė, jog Didžiosios Britanijos vartotojai už dainą mokėjo 79 pensus (1,16 euro), o Prancūzijos ir Vokietijos vartotojai – 66 pensus (0,99 euro).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.