V. Landsbergis prognozuoja A. Brazausko grįžimą

Europos Parlamento narys Vytautas Landsbergis prognozuoja, kad Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Brazauskas gali grįžti į valdžią.

„Prognozuočiau, kad Algirdas Brazauskas dar kartą grįžta į valdžią. Manau, kad jis yra apsisprendęs imti vadžias į savo rankas: toliau vadovauti partijai, o galbūt ir reorganizuotai Vyriausybei”, – lrt.lt sakė V. Landsbergis.

Paklaustas, ar socialdemokratų iškelta pirmalaikių Seimo rinkimų idėja yra tik politinis manevras, ar siekis spręsti valstybės problemas, V. Landsbergis teigė manąs, jog tokie žingsniai ir kalbos dar labiau komplikuoja politinę padėtį šalyje.

Jo manymu, pagrindinis socialdemokratų motyvas atsisakyti konservatorių paramos – išsiskyrusios nuomonės dėl Valstybės saugumo departamento vadovybės.

„Galbūt socialdemokratai yra nutarę žūtbūt išlaikyti dabartinę vadovybę, nepaisant to, ką Seimas yra pasakęs. Kas belieka? Griauti Seimą? Ar Arvydas Pocius brangesnis už Seimą? Labai keista.

Ar socialdemokratai patys taip galvoja, ar jiems taip liepiama elgtis? Ar yra aukštesnė valdžia už tą partiją? Kyla daugybė klausimų”, – sakė V. Landsbergis.

Pasak jo, pirmalaikių Seimo rinkimų nereikės, jeigu socialdemokratai dėl paramos susitars su kita politine jėga.

„Kam tie balionai apie naujus rinkimus? Matyt, sumušė rankomis su kitais, o mums pasakė, kad jūs su savo principais, keliamais klausimais nereikalingi”, – kalbėjo europarlamentaras.

Seimas vakar atmetė socialdemokratų siūlymą šaukti pirmalaikius rinkimus.

Už tai, kad būtų rengiami pirmalaikiai rinkimai, balsavo 35 parlamentarai, prieš – 29, susilaikė 25.

Pasak V. Landsbergio, socialdemokratai žūtbūt siekia išlaikyti dabartinę Valstybės saugumo departamento vadovybę, nors Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas Saugumo veikloje atrado neleistinų spragų.

Tuo tarpu Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas sako, kad dar yra galimybė derėtis su konservatoriais dėl paramos mažumos Vyriausybei.

„Mes tiesiog turime pasižiūrėti, ką mes pasirašėme: dar neišsemtos galimybės susitarti su konservatoriais, grįžti prie mūsų susitarimo ir normalaus darbo”, – teigia G. Kirkilas.

Tačiau jei Tėvynės sąjungai rūpi „tik Pocius ir Januška”, pasak Premjero, nieko iš to nebus.

„Galima turėti susitarimų ir su socialliberalais, ir galbūt su Darbo partija”, – Lietuvos radijui sakė G. Kirkilas.

Darbo partijai dar nepradėjus oficialių derybų su kitomis politinėmis jėgomis dėl naujos valdančiosios daugumos sudarymo, ši partija nutarė pradėti konsultacijas su centro partijomis.

Paprašytas konkrečiai įvardinti tokias partijas, Darbo partijos lyderis Kęstutis Daukšys sakė, kad tai visos partijos, kurios „ne konservatoriai ir ne socialdemokratai – pradedant „valstiečiais”, baigiant Liberalų sąjūdžiu”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.