Darželinukams brukamas pasenęs maistas

Kai kurių darželių virėjos klaipėdiečių vaikus maitina pasenusiu maistu.

Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai Tauralaukio pagrindinės mokyklos darželių grupės valgykloje sulaikė ir uždraudė vaikų pietums duoti balandėlių ir sriubos su mėsos kukulaičiais.

Šiems patiekalams buvo naudojama pasenusi mėsa.

Patiekalus iš senstelėjusios mėsos darželinukams ketinta gaminti ir dar penkiuose vaikų darželiuose – „Pumpurėlyje”, „Vėrinėlyje”, „Vyturėlyje”, „Traukinuke”, „Pingvinuke”.

Pastarajame darželyje produktai nebuvo net paženklinti. Inspektoriai negalėjo nustatyti, ar šių produktų galiojimo laikas yra pasibaigęs.

Net penkiuose darželiuose yra taupomas maistas – darželinukams duodama valgyti mažiau, negu reikalaujama.

Darželiuose maistas vaikams galėjo būti patiekiamas ir netinkamai paruoštas.

Patikrinimų metu tarnyba nustatė, kad kai kuriuose darželiuose kotletai vaikams būdavo kepami paprastoje keptuvėje, o ne elektrinėje, kaip to yra reikalaujama.

„Paprastoje keptuvėlėje šimtą patiekalų paruošti yra sudėtinga”,- teigė Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Jūratė Mačiulienė.

Vaikų darželių darbuotojai su Visuomenės sveikatos centru privalo suderinti valgiaraštį. Tarnyba pastebėjo, kad vaikams maistas yra duodamas nesilaikant suderinto valgiaraščio, o savo nuožiūra.

Daugelyje darželių vis dar naudojami sulankstyti aliumininiai indai ir apdaužyti emaliuoti puodai. Maistas pjaustomas ant susidėvėjusių lentelių. Jų išdilusiame paviršiuje kaupiasi bakterijos.

Iš 54 vaikų darželių-lopšelių 31 virtuvėje reikia atlikti remontą.

Verkiant būtina remontuoti „Giliuko”, „Pingvinuko”, „Dobiliuko”, „Aušrinės” ir „Traukinuko” virtuves. Ten nuo sienų į maistą jau byra tinkas, nelygumuose kaupiasi dulkės, nešvarumai.

Blogai vėdinamose patalpose veisiasi grybelis.

Didžiausiomis 150 litų baudomis už įvairius pažeidimus buvo nubausti „Traukinuko” ir „Boružėlės” darželių vadovai.

Pasak J.Mačiulienės, baudomis darželiai nėra auklėjami.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.