Išslaptintuose liudijimuose – „pievos ir grybai”, teigia VSD

Valstybės saugumo departamentas teigia, kad dalis medžiagos, kurią parlamentinio tyrimo metu iš liudytojų surinko ir vėliau paviešino Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK), yra melaginga.
Anot VSD atstovo spaudai Vytauto Makausko, VSD komisija išanalizavo neteisėtai atskleistą NSGK atlikto parlamentinio tyrimo dėl VSD veiklos medžiagą ir nustatė, kad dalis VSD nušalintųjų ar atleistųjų pareigūnų liudijimuose pateikiamos informacijos, teiginių, aplinkybių vertinimų ir išsakytų prielaidų neatitinka tikrovės ir yra tiesiog melagingi bei nesutampa su VSD turimais operatyvinių tyrimų ir kitais duomenimis, todėl turėtų būti teisiškai įvertinti.

V.Makauskas nekomentavo, kurie duomenys yra melagingi ir neatitinka tikrovės, ir ar šie liudijimai priskiriami konkretiems liudytojams, ar visi liudijimai yra vienodai nepatikimi.

„VSD, kuris tik iš žiniasklaidos turėjo galimybę susipažinti su dalimi NSGK tyrimo medžiagos, negali prisiimti atsakomybės už nušalintųjų ar buvusiųjų VSD pareigūnų išsakytų teiginių ar NSGK pateiktos informacijos tikrumą”, – teigia atstovas spaudai.

Jo teigimu, apie VSD komisijos atliktą analizę ir išvadas bus informuoti valstybės vadovai.

NSGK kovo mėnesį išslaptino dalį VSD veiklos tyrimo medžiagos, kuri esą susijusi su galimais valstybės pareigūnų korupciniais ryšiais – daugiau nei 180 puslapių dokumentų iš maždaug pusantro tūkstančio, sukauptų per parlamentinį tyrimą.

Seimo valdybos sudaryta komisija konstatavo, jog minėtąją medžiagą NSGK išslaptino neteisėtai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Išslaptintuose liudijimuose – „pievos ir grybai”, teigia VSD"

  1. bigcatwar

    Ar pasakot aiskiai,ar aptakiai apie jusu vada-rezervista-kaip jais tampama.. Ar pasakyt paprastai kad buvo agentu,nes tik tada priskirdavo kgb ta pavadinima. ne jau esam tiek naivus..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.